close

Orasul Moscova pe toata intinderea sa este un amestec istoric si contemporan creat pentru a acapara atentia turistilor. Cand ati ajuns in Moscova aveti o multime locuri de vizitat pe care trebuie sa le vizitati. De la Piața Rosie si Kremlin la excursii la marginea orasului, exista acel ceva personalizat pentru toata lumea. Puteti face cumparaturi, sa va lasati antrenati in activitatile culturale pe care capitala muzicii si a teatrului vi le ofera.  Sau, pur si simplu, decideti sa fiti captivati de frumusetile conturate de imprejurimile Moscovei.

Kremlinul din Moscova este una dintre cele mai vechi parti ale orasului si simbolizeaza intreaga Rusie. Este atat o vedere culturala,  cat si resedinta a presedintelui Rusiei, fiind situat in centrul orasului. In 1990, Kremlin, alaturi de Piața Rosie, a fost inclus in lista patrimoniului UNESCO la nivel mondial.

kremlin_rusia1

kremlin_interior_rusia

Sa nu uitam ca statiile metroului din Moscova se afla in topul celor mai impresionante si inedite statii de metrou din lume. Acestea sunt renumite pentru arhitectura si sunt numite „palatele subterane ale Moscovei”, devenind astfel una din cele mai importante atractii ale orasului.

Vechile statii dinaintea razboiului simbolizau puterea de industrializare a Rusiei, iar cele noi, facute dupa raboi sunt intruchiparea victoriei si a mandriei acestei natiuni. Sa nu uitam ca Rusia a fost si este in continuare unul din cele mai importante si de temut state din lume. Trebuie admirati pentru nationalismul si dorinta lor de a face totul pentru a ramane in top si a isi pastra suprematia puterii.

metrou_moscova2

metrou_moscova

O alta atractie este Muzeul istoriei care infatiseaza fiecare etapa din viata Rusiei. Acesta este situat in Piata Rosie si este contituit din expozitii ce prezinta evolutia acestui stat din antichitate pana in prezent.

De altfel trebuie sa vizitati statul care detine o parte atat de mare din patrimoniul in aur tarii noastre. Veti vedea o alta lume, o alta civilizatie si o tara dezvoltata economic. Asta o transforma in acel altceva pe care fiecare din noi il cauta in momentul in care pleaca in excursii in afara tarii. Veti vedea cladiri vechi conservate, intretinute si apreciate la adevarata lor valoare istorica.

moscova1

moscova2

moscova3

moscova4

moscova5

Travelica va indeamna sa redescoperiti si sa apreciati istoria !

Tags : moscova