close
Destinatii ⇣Rusia

Câteva lucruri despre capitala Rusiei, Moscova

Moscova este cel mai mare oraş din Europa cu o vechime de 860 de ani. Este capitala Rusiei de la începutul secolului 16. Moscova este şi cel mai mare port din Rusia. Centru cultural, politic şi economic, o destinaţie preferată de turişti !

Obiective turistice:

Kremlin- este un simbol al Rusiei, construit în 1156. Este numit ”Fortăreaţa Moscovei”.

Piaţa Roşie

Se află în partea centrală a oraşului, în faţa zidului de vest al Kremlinului. Kremlinul şi Piaţa Roşie sunt în Patrimoniul Mondial UNESCO. Piaţa Roşie a fost fondată în secolul 15. Iniţial se numea Piaţa Sfintei Treimi. Piaţa Roşie este alcătuită din trei structuri remarcabile: Clădirea Gum (magazin),  Muzeul de Istorie şi Catedrala Sfântului Vasile.

Catedrala Sfântului Vasile

Catedrala Sfântului Vasile a fost ridicată între 1555 şi 1561 pentru a sărbători campania victorioasă a lui Ivan cel Groaznic împotriva tătarilor. Sunt 9 capele  pe o singură fundaţie.

Catedrala reprezintă unul dintre cele mai frumoase monumente construite în stilul arhitectural al vechii Rusii.

Colina Poklonnaya

Se găseşte în partea de vest a Moscovei. Din vârf se poate vedea toată capitala Rusiei.

Domeniul Arkhangelskoye

Se află în Cartierul Krasnogorsky, la 20 de kilometri de Moscova. Această proprietate este în prezent un muzeu ce găzduieşte numeroase colecţii de artă, tablouri şi sculpturi din secolele 17-19. Tot acolo există una dintre cele mai vaste colecţii de cărţi din ţară, cu peste 16.000 de volume.

Grădina Botanică a Academiei de Ştiinţe din Moscova

A fost fondată pe 14 aprilie 1945. Are o suprafaţă de aproximativ 3,61 km². Sunt peste 20.000 de specii diferite de plante care provin din toată lumea. Grădina are, de asemenea, un laborator de cercetare științifică, o pădure de stejari cu vârsta medie a arborilor de peste 100 de ani, o grădină japoneză și o seră.

În 2018, la Moscova se va deschide un parc dedicat Ştrumfilor, personaje celebre de desene animate.

 

 

 

Tags : capitalamoscovarusia