close
China

Obiective Turistice in Beijing si in apropiere

Beijing este capitala Republicii Populare Chineze si este un loc foarte dens, cu peste 12 milioane de locuitori, la care se adauga lucratorii care vin din zonele limitrofe, cat si numarul mare de turisti care ajung aici. Pentru astazi, va propun cateva obiective turistice in Beijing si in apropiere, o parte obiective pe care le cunoasteti deja, precum si cateva de care cu siguranta nu ati auzit:

1) Najia Xiaoguan – un restaurant de top, cu preturi, e drept, piperate. Aici vin oficialitati chineze, mari demnitari, ambasadori, precum si importanti oameni de afaceri.
Najia Xiaoguan

2) Luati masa intr-un hutong, in speta pe stradute cu case vechi poate de sute de ani, in care proprietarii si-au deschis mici cafenele si mici restaurante in propriile gradini. E fascinant sa mananci mancare traditional chinezesc intre ziduri vechi de sute de ani.
hutongs

3) Taikoo Li Sanlitun – locul cu cele mai cunoscute brand-uri din lume. In aceasta cladire isi au reprezentantele nume mari precum Adidas sau Versace, insa la preturi adaptate pentru puterea de cumparare a chinezilor, deci ceva mai mici fata de cele din Romania.
Taikoo Li Sanlitun

4) Stiati ca in Beijing gasiti mega-mall-uri? Golden Resources Shopping Mall e unul dintre ele, cu peste 1000 de magazine, impartite pe 6 etaje. Acest mall e cunoscut pentru faptul ca mai toti micii comercianti sunt dispusi sa negocieze bine din pret, pentru cine are timp de pierdut.
Golden Resources Shopping Mall

5) Palatul de Vara este unul dintre cele mai populare obiective turistice in Beijing. Gazduieste peste 14000 de picturi si multe elemente de cultura antica chinezeasca, plus ca se afla intr-un loc cu un peisaj sublim.
palatul de vara

6) Templul Raiului – o constructie imensa, construita in timpul dinastiilor Ming si Qing. Imprejurimile sunt astfel aranjate astfel incat peisajul de ansamblu sa semene cu coroanele antice chinezesti.
templul raiului

7) In apropiere de Beijing gasiti si Marele Zid Chinezesc. E drept, nu toate portiunile mai sunt accesibile, insa sunt destul de multe pentru cei care se aventureaza.
marele zid chinezesc

8) Vizitati parcul Beihai Park, un loc in care puteti inchiria barci si merge pe un lac in apropierea unor cladiri clasice chinezesti, un loc linistit in care veti putea observa cat de mult accent pun chinezii pe armonia cu natura (chiar daca, paradoxal, Beijing-ul este unul dintre cele mai poluate locuri din lume).
Beihai Park