close

Franţa are multe locuri frumoase pe care turiştii nu le cunosc.

Île d’Yeu  este o insulă din departamentul  Vendee. Se află în vestul Franţei. Are 23 de kilometri pătraţi. Port-Joinville este principalul oraş al insulei. Pe Île d’Yeu sunt şi dune, păduri de pini. Portul La Meule este celebru. Era escală pentru navele comerciale ale englezilor, spaniolilor şi olandezilor. Emblema insulei este Vechiul Castel care reprezenta libertatea locuitorilor ei. Poterna este ieşirea din castel în caz de pericol (galerie pe care Vechiul Castel o are). Insula a fost ocupată mult timp de englezi. Sapniolii, protestanţii şi olandezii au fost alţi invadatori. Coasta sălbatică a insulei este protejată din 1995.

Le meilleur moyen de visiter l'île d'Yeu, c'est de louer un vélo et de partir sur un sentier. http://www.visoterra.com
chateauiledyeu Vechiul Castel

port-de-la-MeulePortul La Meule

Insula Noirmoutier este o frumoasă insulă din acelaşi departament Vendee. Passage du Gois este un drum care leagă insula de continent. Plajele renumite de acolo sunt: Plage des Dames,  l’Anse Rouge şi Plage Saint-Pierre. Castelul de pe Noirmoutier este din secolul 12 şi apăra locuitorii de invaziile străine. Identitatea insulei este dată de cabinele de plajă. O cabină de plajă are inimioare, scară precum la un castel, altă cabină are banchetă rabatabilă. Un alt lucru important este reprezentat de salinele marine care au fost fasonate de călugări.

noirmoutier1

plage-des-dames-no_2924279a-largePlage des Dames

castelnoirmoutierCastelul

cabuneplajanoirmoutierCabinele de plajă

noirmoutier3

salinenoirmoutierSalinele marine

Les Sables d’Olonne este o staţiune balneară frumoasă. Acolo puteţi vedea Biserica renascentistă  Notre-Dame-de-Bon-Port (1646). Fosta Abaţie Sainte Croix găzduiește un muzeu de artă contemporană. În această staţiune se găseşte Muzeul Scoicilor. Sunt expuse scoici  din întreaga lume. Este o colecţie unică în Europa datorită bogăției, diversităţii  și numărului de specii prezentate publicului.
La muzeu puteţi admira şi corali, arici de mare, bureţi, stele de mare. Vila Mirasol din Les Sables d’Olonne a fost declarată monument istoric. Are 3 etaje, motive florale, baluştri, coloane, balcoane de fier forjat.

sablesdolonne

museumsablesolonneMuzeul de Artă Contemporană

muzeulscoicilorsablesMuzeul Scoicilor

bisericasablesdolonneBiserica   Notre-Dame-de-Bon-Port

vilamirasolVila Mirasol

Pointe d’Arcay este ”o limbă de nisip”. Se află în departamentul Vendee.  A luat naştere în secolul 17. Sunt o serie de straturi care se curbează. În lume există 30 de asemenea ”limbi de nisip”.

pointedarcay

Rezervaţia Naturală Belle Henriette

Este un patrimoniu natural remarcabil.

Situată în comunele  La Tranche- sur- Mer și La Faute- sur -Mer, acoperă aproape 340 de hectare aflate  în principal pe domeniul maritim. Rezervaţia se găseşte între pădure şi plajă. Acolo poate fi întâlnită o pasăre, prundăraşul de sărătură, specie rară. Vine din Islanda.

reserves_naturelle_belle_henriette
prundarasdesaraturaPrundăraşul de sărătură

reservebellehenriette

În  satul Thiré, în partea de sud a departamentului Vendée, există o altă bijuterie. Este vorba despre grădinile dirijorului franco-american William Christie. Grădinile sale sunt adevărate sculpturi vegetale. Sunt de inspiraţie franceză şi italiană. Există şi un teatru creat din verdeaţă. În august, la reşedinţa lui  are loc  un festival de muzică barocă.

img-home1
img-home6
img-home8

 

 

 

 

 

 

Tags : deosebiteFrantalocuri