close
China

Locuri frumoase de descoperit în China

China se află în  Asia de Est. Este cea mai mare dintre toate țările asiatice.

Relieful  și  clima sunt caracterizate prin diversitate.

Se găsesc şi plante din emisfera nordică.

China încă mai găzduiește unele dintre cele mai exotice animale din lume.

Cu mai mult de 4.000 de ani de istorie, China este una dintre puținele țări existente care au înflorit  din punct de vedere economic și cultural în primele etape ale civilizației mondiale. O mare parte a dezvoltării culturale a Chinei a fost realizată cu o influență relativ mică din exterior, introducerea budismului din India constituind o excepție majoră.

Iată câteva locuri speciale din China:

Insula Shamian din Guangzhou

Este o zonă istorică. Aminteşte de perioada europeană colonială.

Oraşul Harbin

Are o arhitectură rusească.

Harbin, „Oraşul Gheţii”, este situat în partea de sud a provinciei Heilongjiang, cea mai nordică parte a Chinei. Are formă de lebădă atunci când este văzut pe  hartă.  Joacă un rol vital în legăturile dintre Asia de Sud și Asia de Nord, precum și  cu regiunile din Europa și Oceanul Pacific.

Este locul unde au luat naştere  Dinastiile Jin (1115-1234) şi  Qing (1644-1911),  ultima influenţând major istoria chineză modernă. La sfârşitul secolului al XIX-lea, Rusia a construit aici punctul terminal al Căii Ferate din Orientul Mijlociu.
Harbin atrage mulţi turişti din ţară şi străinătate şi datorită Festivalului Gheţii. Are loc anual. Începe de obicei în ianuarie și durează mai mult de o lună.

Cascada Zhenzhu-tan 

Cascada Zhenzhu-tan (sau Cascada Mulţimii de Perle) se află în Valea Jiuzhaigou, la o altitudine de peste 2400 de metri. Apa cade de la 28 de metri înălțime.

Numele de Cascada Mulţimii de Perle se datorează picăturilor de apă care sunt asemănătoare unor perle.

Mănăstirea Hanging

Se află în oraşul Datong. Oraşul a fost capitală imperială.

Mănăstirea este veche de peste 1.400 de ani. Clădirile sunt legate de poduri care se găsesc peste pilonii din stâncă. Peşterile sunt decorate cu sculpturi, într-una dintre acestea fiind prezentate cele trei credinţe: taoismul, budismul şi confucianismul.

Peşterile Longmen

Dintre aceste peşteri, amintim Peştera celor 10.000 de Buddha. Se numeşte Wanfodong şi datează de la sfârşitul secolului 7. În acea grotă sunt multe figurine mici ale lui Buddha şi o statuie mare a acestuia.

Peştera Yaofangdong, Peştera Reţetei Medicale conţine 140 de inscripții.

Templul Paradisului din Beijing

Templul Tiantan datează din prima jumătate a secolului al XV-lea. Simbolizează relația dintre pământ și cer – lumea umană și lumea lui Dumnezeu – care stă în centrul cosmogoniei chineze.

 

Tags : chinafrumoaselocuri