close
Destinatii ⇣Romania

Obiective turistice inedite din oraşul Constanţa

Oraşul Constanţa are pe lângă obiectivele turistice cunoscute şi unele mai puţin ştiute.

Stradela Vântului

Este cea mai îngustă stradă din oraş. Are 2 metri lăţime şi 100 de metri lungime. În trecut era graniţa simbolică dintre greci şi armeni.

Pe această stradă sunt multe clădiri monumente istorice.

Teatrul Elpis

Este primul teatru din Constanţa. A fost construit de greci. În acest teatru, compozitorul George Enescu a susţinut două spectacole.

Farul Genovez

Se află între Cazino şi fostul Hotel Carol,  în prezent Comandamentul Marinei.

Deşi poartă acest nume, farul n-a fost construit de genovezi.

Are  16 metri înălţime, formă octogonală şi este construit din blocuri de piatră naturală unite între ele cu mortar  din var şi nisip de mare amestecat cu scoici. Cupola metalică are opt geamuri. Vârful cupolei are elemente care arată punctele cardinale. În interior există o scară în formă de spirală, cu 53 de trepte.

Forma octogonală dă farului o notă de unicitate.
Farul  călăuzea marinarii cu ajutorul luminii  care se înălţa la 21 de metri deasupra mării şi avea o vizibilitate de aproape 5 kilometri în larg.
Lumina farului din Constanţa nu se rotea.

Gravity Park

Este cel mai mare parc de sporturi extreme din România. A fost înfiinţat în 2008. Se poate practica parkour, vă puteţi da cu rolele, trotineta. Accesul este gratuit. Peretele de alpinism poate fi folosit gratuit, echipamentul la fel.

Biserica grecească ”Metamorphosis” (”Schimbarea la Faţă”)

Biserica “Metamorphosis” este un lăcaş de cult situat pe strada Mircea cel Bătrân, aproape de plaja Modern.

Dobrogea era parte a Imperiului Otoman. Construcţia bisericii a început în 1862 din porunca sultanului Abdul Aziz Bin Mehmet Han.

A răspuns astfel cererii comunităţii elene din zonă.

Este primul lăcaş de cult creştin din Constanţa.
Clădirea bisericii a fost proiectată de arhitectul grec Iani Teoharidi care a respectat cerinţele sultanului, inclusiv să fie cât mai departe de cartierul turcesc.
Lucrările au fost terminate în 1867.

Biserica “Metamorphosis” are 10 metri înălţime. Turnul  a fost adăugat în 1947.  Pentru a ridica această  construcţie s-au folosit cărămizi şi piatră naturală, stâlpii de susţinere sunt din lemn de cedru, iar podeaua a fost acoperită cu marmură albă adusă din Grecia. Uşile şi ferestrele au gratii din fier forjat.

Arhitectura este asemănătoare  clădirilor  greceşti.

 

Tags : constantaobiectiveturistice