close
Statele Unite ale Americii

Obiective turistice in SUA – cele mai cunoscute

Statele Unite ale Americii sunt atat de mari si atat de diverse incat ar fi imposibil sa ajungeti sa vizitati tot ce este de vizitat, pur si simplu pentru ca cele mai cunoscute obiective turistice in SUA nu sunt intr-o enclava, ci mai degraba sunt impartite pe tot continentul. Totusi, pentru cei care urmeaza sa calatoreasca acolo, e o idee buna sa prezentam cateva dintre cele mai frumoase obiective de acolo, pentru ca pe parcurs pot aparea oportunitati de vizitat/calatorit care nu trebuie ratate.

1) Cascada Niagara, situata la granita dintre SUA si Canada.
niagara-falls

2) Muntele Rushmore – muntele sculptat cu cei 4 presedinti americani (George Washington, Jefferson, Lincoln si Theodore Roosevelt)
muntele-rushmore

3) Podul Golden Gate, in San Francisco – poate fi traversat si pe jos si ofera privelisti spledide, chiar si catre renumita insula Alcatraz.
golden-gate-bridge

4) Marea Padure, in Sequoia and Kings Canyon National Park, la sud de muntii Sierra Nevada, un loc in care puteti vedea copaci care au o varsta care atinge chiar si 2700 de ani.
padure

5) Daca va plac experientele extreme, atunci o plimbare prin Hawaii Volcanoes National Park poate nu v-ar strica. Cam dificil de ajuns, pentru ca e in statul american Hawaii.
kilauea-volcano-hawaii-volcanoes-national-park-hi

6) Daca ajungeti in Washington DC, atunci Washington Monument e locul pe care trebuie sa-l vedeti, care de altfel, e cam imposibil de ratat. E un monument construit in 1884 in onoarea primului presedinte american, care a marcat si cateva evenimente istorice precum discursul lui Martin Luther King sau al lui Barrack Obama, dupa castigarea celui de-al doilea mandat.
washington-monument-washington-dc

7) Farul Portland Head Light, Cape Elizabeth – care dateaza inca de la 1791, unul dintre cele mai vechi obiective turistice in SUA.
portland-head-light-cape-elizabeth

8) Gateway Arch, in St. Louis. Se poate urca pana in varf, iar intr-o zi senina privelistea e fascinanta, putandu-se observa cale de 50-60 de kilometri in orice directie.
gateway-arch-st-louis