close
Statele Unite ale Americii

Marele Canion – tot ce trebuie sa stiti despre el

Unul dintre cele mai impresionante obiective turistice si, totodata, unul dintre cele mai renumite obiective turistice in SUA este Marele Canion, o minune naturala a lumii, dovada ca natura are o forta impresionanta si e capabila sa modifice tot. Stiti de ce?

Pentru ca fluviul Colorado, cel care practic a sapat acest canion, a sapat in stanci si intr-un platou pietros cale de 447 de kilometri, in fiecare zi tot mai mult. Se estimeaza ca varsta platoului Marelui Canion ar fi undeva la 17 milioane de ani, dar si ca durata lui de formare ar fi undeva la aproximativ 230 de milioane de ani.
marele canion 1
Marele Canion primeste undeva la 5 milioane de oameni anual, cei mai multi pe timp de vara, atunci cand zonele cele mai importante sunt super aglomerate. Se spune ca cea mai buna perioada de vizitare a acestui obiectiv este undeva in iarna sau pe final de toamna, atunci cand cei prea putini turisti nu conteaza mult in comparatie cu aceasta minune a naturii.
marele canion 2
Bineinteles, optiunile de cazare sunt numeroase, cele mai populare hoteluri fiind hotelurile El Tovar, Bright Angel Lodge sau Grand Canyon Lodge. In functie de sezon, puteti plati de la 100 de dolari pe noapte pana la 600 de dolari pe noapte pentru servicii complete in Grand Canyon Lodge. Sunt si optiuni mai ieftine, undeva pe la vreo 40 de dolari pe noapte, insa locurile respective sunt in realitate, deseori monumente insalubre care va pot altera experienta.
marele canion 3
Unul dintre cele mai vizitate si mai aglomerate locuri este Desert View Watchtower, un punct de observatie construit in 1932 care trece de marginile canionului facilitand accesul la o priveliste pe care nu o veti mai vedea nicaieri altundeva in lume.
marele canion 4
E la circa 1300 de metri deasupra raului Colorado, iar accesul pe platforma costa aproximativ 80 de dolari, desi la pachet cu celelalte servicii din zona s-ar putea sa iasa ceva mai putin.

Apropo de zona, e bine de stiut ca in apropiere se afla si Desertul Pictat, nume primit gratie continutului bogat in fier si mangan, care confera stancilor un aspect stratificat, pentru care merita sa va abateti in drum daca va permite programul.