close
Diverse turism

Top 10 fenomene naturale incredibile de pe Terra

De-a lungul timpului natura ne-a aratat ca poate crea minuni si locuri neobisnuite care sa ne cheme sa le vizitam. Am inteles ca nu ne putem pune cu forta si puterea ei de a sculpta in stanca, de exemplu. Natura este cea care ne-a oferit noi oportunitati de a avea locuri inedite de vizitat si de explorat din punct de vedere turistic. Pentru ca datorita naturii noi putem sa descoperim si sa ne adunam amintiri si cunostiinte, astazi vom incerca sa facem un top 10 al celor mai neobisnuite fenomene naturale din intreaga lume:

1. Danxia Landform (China) – probabil este cel mai unic captivant din lume. Este vorba de muntii de pamant colorati pe straturi in functie de inaltimea acestora. Pamantul de aici este folosit de localnici pentru crearea vaselor ce apoi sunt comercilizate turistilor. Acest loc atrage anual milioane de turisti dornici sa vada aceasta minune. Straturile sunt foarte viu colorate de parca un pictor a sosit aici si a inceput sa coloreze.

Danxia-Landform-china
2.  Enchanted Well – Chapada Diamantina National Park (Brazilia) – este un bazin extraordinar de mare cu o adancime de 120 de metri si cu o apa foarte limpede incat se poate vedea cu ochiul liber foarte mult din in josul apei. Astfel rocile sau trunchiurile copacilor de pe fundul apei pot fi observate foarte usor daca faceti o plimbare cu barca.  Este interesant felul cum lumina patrunde printr-o mica crapatura in munte si cum reuseste sa lumineze intreaga grota. Lumina in combinatie cu  apa cristalina creeaza efecte vizuale unice in lume.

Enchanted-Well

3. Gheizerul „zburator” (Nevada, SUA) – este un loc despre care s-a spus de foarte multe ori ca parca nu am fi pe Pamant. Ca in momentul in care se ajunge aici va simtiti in afara planetei, pe oricare alta din sistemul solar. Din pacate acesta nu este deschis publicului larg pentru a putea fi observat indeaproape pentru ca se afla pe un teren privat.  Felul in care apa termala izvoraste si formeaza acest gheizer i-a socat inclusiv pe proprietarii terenului.

Gheizerul-zburator

4. Kasha Katuwe Tent Rocks (New Mexico, SUA) – este considerat monument national pentru statul New Mexico si este alcatuit din roci in forma de cort care au rezultat in urma unor eruptii vulcanice repetate. Acestea au o vechime de aproximativ 6 milioane de ani si au inaltimi variate, ele ajungand chiar si pana la 90 de metri. Astfel Kasha Katuwe Tent Rocks au devenit principalul obiectiv turistic al acestei regiuni din SUA.

Kasha-Katuwe-Tent-Rocks

 5. Padurea de piatra (China) – un alt fenomen unic dintr-o tara cu o istorie unica. Padurea, cum ii spun localnicii, nu este din copaci obisnuiti ci din roci de calcar care au fost sculptate de-a lungul timpul de forta incredibila a apei. In trecut aceasta era considerata prima minune a lumii.

padurea-de-piatra-china

 6. Pamukkale (Turcia) – este o zona termala foarte exploatata de localnici. Este foarte interesant cum aceste bai termale s-au format pe staturi si asupra carora omul nu a intervenit cu absolut nimic. Pamukkale este cel mai cunoscut obiectiv turistic din Turcia si vizitat de turistii dornici de a se bucura de un tratament termal in aer liber la orice ora din zi si din noapte.

Pamukkale-Turcia

 7. Salar de Uyuni (Bolivia) – este un desert alcatuit in intregime din sare si se afla situat in mijlocul platoului alpin Altiplano. Aici veti intalni foarte multe lacuri din sare si mici gramajoare formate in mod natural ca niste musuroaie de cartita. Acest loc este o zona turistica, dar si una de interes econimic pentru ca sarea de aici este exploatata si comercializata apoi in intreaga lume.

9-Uyuni_Salt

8. Tunuri de gheata de pe Muntele Erebus (Antarctica) – muntele Erebus este de fapt unul din cei mai activi vulcani din lume si se afla deasupra nivelului marii. Pentru ca se afla intr-o zona inghetata, gazul fierbinte din interior in drumul lui spre exterior resuseste sa se raceasca si, la suprafata, a creat foarte multe formatiuni din gheata.

Erebus-antartica

 9. Valea Lunii (Argentina) – este un alt loc in care iarasi parca nu ne simtim pe Terra. Intreaga vale este acoperita de formatiuni din piatra care au o forma rotunda asemanatoare cu cea a lunii. Tocmai de aici vine si denumirea de „Valea Lunii”. Inainte aceasta zona a fost deosebit de fertila, iar dintr-o data a devenit foarte arida si poate fi asemuita cu desertul secetos, doar ca nu are atat de mult nisip.

Ischigualasto-argentina

10. Wulingyuan, Hunan (China) – acesta este una dintre cele mai mari atractii turistice ale Chinei. Este un fenomen al naturii care a reusit sa creeze peste 3000 de roci sedimentare carstice. Aici se gasesc de altfel cele mari mari pesteri de calcar din tot continentul Asiei.

Wulingyuan_china

Tags : fenomene naturale terra