close
Diverse turism

Top 7 cele mai neobisnuite obiceiuri din lume la care nu v-ati fi gandit vreodata

Cu totii cred ca ne dorim ca atunci cand calatorim sa incercam sa fuzionam si sa ne adaptam ca viata localnicilor din tara pe care o vizitam. Vrem sa fim una cu ei in perioada petrecuta aici. In primul rand asa invatam si putem observa indeaproape o alta cultura, diferita de a noastra poate in totalitate sau doar prin anumite particularitati. Si in momentul in care dorim sa ne integram cu sigurantanu vrem sa facem vreun gest gresit prin care sa ne facem gazda sa se simta ofensata.  Noi v-am facut un top al celor mai neobisnuite obiceiuri din lume care cu siguranta o sa va uimeasca:

Generic_WorldTravel

Egipt

Cel mai usor puteti ofensa o gazda din Egipt daca adaugati sare in mancarea oferita de ei. Ei percep asta cum ca au preparat alimente gust si ca totul este prost facut. Iar daca veti manca tot din farfurie, gazda va percepe ca mai vreti si va va pune inca o portie. Va recomandam ca la sfarsit sa faceti un compliment persoanei care s-a ocupat de gatit. Veti mai destinde atmosfera si ea va aprecia asta.

egipt

Rusia

Daca veti incerca sa cuceriti o fata din Rusia sa nu ii dati niciodata flori galbene. Pentru ei aceasta culoare denota falsitate, om care triseaza mereu si cu siguranta nu veti avea nicio sansa de izbanda. Si daca suntem la acest capitol nu trebuie sa oferiti nici flori rosii pentru ca in mod traditional ele sunt flori de cimitir sau se ofera veteranilor de razboi in cele mai multe cazuri.

rusia

Ungaria

In Ungaria este foarte nepoliticos sa ciocniti paharele in timpul unui toast. Acest obicei dateaza din anul 1849 cand, in timpul razboiului austro-ungar, austriecii au executat 13 lideri din armata maghiara. Apoi acestia au sarbatorit ciocnind pahare de sampanie. Asa ca ungurii si-au jurat ca vor scoate acest obicei din cultura lor.

ungaria

Finlanda

Baile de aburi din Finlanda sunt considerate ca fiind unul dintre cele mai bune locuri pentru a va relaxa cu prietenii apropiati sau cu partenerii de afaceri. Asa ca indiferent de ocazia pentru care va aflati aici, afaceri sau excursie cu prietenii, si un localnic va invita intr-un astfel de loc nu trebuie sa spuneti nu. Se vor simti jigniti ca veti refuza sa petreceti timp relaxant in compania lor.

finlanda

Turcia

Daca sunteti invitati la un pranz de afaceri in Turcia nu trebuie niciodata sa va oferiti sa platiti nota. Va veti jigni gazdele si cu siguranta nu vor dori sa lucreze cu voi pe viitor. Cel mai mult puteti merge pe deviza de a plati jumatate din nota, dar aveti mare grija la modul in care veti spune ca va oferiti sa faceti asta. Trebuie sa fie cat mai dragut si mai atent mod posibil. Daca refuza si aceasta varianta nu mai insistati.

turcia

Coreea

Daca vreti sa scrieti o culoare unei persoane din Coreea sau sa ii trimiteti un cadou insotit de o felicitare aveti mare grija la culoarea cernelei folosite.  Nu folositi niciodata rosu, pentru ca in trecut numele mortilor se scriau cu cerneala rosie.

coreea-sud

Norvegia

Comportamentul si bunele maniere in timpul unei mese sunt foarte importante si respectate in Norvegia. Folosesc tacamuri de argint si absolut totul mananca cu furculita si cutit, inclusiv un hamburger. Asa ca fiti atenti sa nu luati din greseala ceva cu mana.

norvegia

Tags : obiceiuri neobisnuite