close

Foarte multi dintre noi asociem Franta cu Parisul si acea iubire pariziana unica in lume. Ne mai gandim la celebrul Moulin Rouge, Turnul Eiffel  si tot ceea ce inconjoara cu romantism si magie aceste puncte turistice ale frumoasei Franta. Iubim sa vorbim in franceza pentru ca este o limba cu o tonalitate melodioasa, sexy si indrazneata. Dar pe cat de romantici si intangibili ni se par francezii pe atat de multe traditii destul de ciudate au. Astazi vom incerca sa facem un top al lor si sa vi le prezentam pe cele care ni se par cele mai interesante:

traditii-neobisnuite-franta1

1.Nu se serveste gheata la bauturi in restaurante. Ei mai degraba va vor aduce bautura racita la frigider, dar niciodata nu o sa primiti cuburi de gheata. Ei sunt de parere ca aceasta afecteaza aroma unei bauturi.

2. Desi sarbatoresc Anul Nou la fel ca toate celelalate popoare ale lumii, la miezul noprii, la trecerea dintre ani ei mai au si o sarbatoare speciala numita Saint Sylvestre. Atunci trebuie neaparat sa se serveasca sampanie, clatite si alte delicatese culinare.

traditii-neobisnuite-franta3

3. In fiecare an, in vinerea dinainte de sarbatorirea Pastelui nici un clopot nu bate in bisericile din Franta. Traditia spune ca acestea trebuie sa taca pentru ca trebuie sa fac un drum pana la Roma si sa se intoarca pentru a rasuna din nou in duminica Pastelui.

4. Desi cu totii stim ca francezii sunt cel mai iubitor popor, aflati ca nu este permis ca doua persoane sa se sarute la metrou.

traditii-neobisnuite-franta2

5. Francezii sunt pasionati de gatit si de creare a nenumaratelor retele culinare. Dar putini dintre voi stiu pe tot teritoriul tarii se plublica, in medie, cel putin doua carti de bucate in fiecare zi a anului.

6. Cand se ciocneste un pahar de sammpanie sau alta bautura trebuie ca fiecare din participantii la toast sa se uite in ochii ficaruia in parte si sa spuna: „Santé!” Sau „Tchin Tchin!”. Daca nu fac acest lucru inseamna ca vor avea sapte ani de ghinion.

traditii-neobisnuite-franta

Va invitam sa descoperim impreuna Franta asa cum e ea cu adevarat prin intermediul super ofertei pe care o avem pentru voi:

www.clicktravel.ro/city break Paris

Tags : city break frantacity break pariscupoaneexcursie ieftinaFrantarevelion 2014turnul eiffel