close
Diverse turism

Trenul SF transformat in realitate de olteni

Cati dintre voi nu v-ati saturat de trenurile vechi, in care nu functioneaza aerul conditionat vara si caldura pe timpul iernii? Suntem convinsi ca nu va plac nici intarzierile foarte lungi ale trenurilor din Romania. Ei bine compania olteneasca Softronic din Craiova a reusit sa produca trenul SF inca pentru multi romani.

In primul rand designul lui este unul inedit pentru tara noastra: are o forma aerodinamica si este foarte viu colorat. Dar pe cat de mult surprinde exteriorul pe atat de mult reuseste si interiorul sa o faca. In primul rand trenul este conceput pentru a atinge viteza de 180 kilometri pe ora. In al doilea rand acesta este prevazut cu Wi-Fi gratuit, GPS, beneficiaza de tehnologie ABB si are 200 de locuri pe scaune pentru pasageri.

Trenul va fi unul particular si v-a rula sub sigla companiei Softrans SRL  de doua ori pe zi pe ruta Motru- Bucuresti. De altfel locuitorii municipiului Motru sunt foarte surprinsi de minunea care li se intampla pentru ca in urma cu doi ani le-a fost retras trenul personal care le facea legatura cu Craiova. De altfel acesta era singurul tren care patrundea in gara lor mica, iar incepand cu data de 15 ianuarie 2014 vor avea in gara un super tren care ii transporta direct pana in capitala.

Pretul unui bilet de tren Motru -Bucuresti va costa 45 lei, un pret foarte mic in comparatie cu celelalte pentru alte rute. De exemplu prin intermediul CFR-ului un bilet Craiova-Bucuresti costa 55 lei, iar de la Motru la Craiova vor mai fi parcursi 100 de km, asa ca pretul este foarte bun si mai ales ca este oferit de o companie particulara.

oltenii-si-au-facut-tren-sf

oltenii-si-au-facut-tren-sf1

oltenii-si-au-facut-tren-sf2

Trenul se afla acum in probe si circula deja între Craiova si Filiaşi, iar în perioada urmatoare va rula si in regiunea Faurei, pe singura linie de cale ferata unde se poate atinge viteza de 170 de kilometri la ora. Biletele vor fi achiziţionate de la controlori, care vor avea la dispozitie un I-Pad care va printa tichetele pe loc. –

Asteptam impreuna cu voi sa vedem Trenul SF al Romaniei si ne bucuram ca locuitorii acestei tari ne arata ca inca mai putem schimba ceva in bine si ca ei inca fac tot posibilul pentru a avea o viata mai buna!

sursa articol: www.micapi.ro

Tags : trenul SF