close
Mexic

Vacanta in Mexic – lucruri de stiut

Daca v-ati uitat la Breaking Bad sau la documentare despre cartelurile mexicane, atunci probabil aveti o imagine nu tocmai buna despre Mexic. Si cu toate acestea, in ciuda tuturor problemelor, Mexicul este vizituat anual pe zona de coasta de milioane de oameni. Daca este atat de periculos, cum de este atat de popular?

cancun-7
Pentru ca zonele de coasta, cel putin, sunt putin atinse de activitatile cartelurilor sau cel putin, activitatile cartelurilor nu sunt sesizabile de care 99% dintre turisti. Zona peninsulei Yucatan, Cancun, Baja California Sur sunt locuri considerate a fi sigure, in care nu prea exista incidente.

5-mexican-desserts-are-delicious

4-mexican-food-isnt-just-tacos
Mancarea mexicana nu consta numai in taco si tequilla, ba chiar din contra. In peninsula Yucatan, de exemplu, deserturile mayase sunt la mare cautare, fiind unice in adevaratul sens al cuvantului.

Stiti ce trebuie sa evitati? APA “POTABILA”, mai ales daca veniti din Europa. In primul rand, contine multe bacterii cu care organismul nu este obisnuit, ceea ce implica probleme stomacale 100% sigure. Sigur, asta se intampla de fiecare data cand se fac treceri de pe un continent pe altul, insa in acest caz, nici macar populatia locala nu are incredere in resursele de apa.
mexic
Ceea ce multa lume nu stie e faptul ca in Mexic sunt peste 32 de locatii intrate in patrimoniul UNESCO: de la orase coloniale precum San Miguel de Allende – cel din poza de mai sus, pana la rezervatii precum El Vizcaino, cea mai mare rezervatie naturala din Europa.
In plus, daca ajungeti cumva in zona Michoacán, sa stiti ca acolo gasiti pe timp de iarna milioane de fluturi regali migratori.

Daca vreti numai o vacanta linistita, atunci zona de coasta e pentru voi, preferabil Cancun, locul cel mai frecventat atat de turistii americani, cat si de catre cei europeni.