close

V-am vorbit intr-un articol trecut despre cele mai frumoase castele ale Europei si m-am referit la acelea care arata incredibil si au o istorie impozanta. Asa ca astazi am decis sa ma opresc asupra unuia dintre ele si este vorba de Castelul Neuschwanstein din Germania.

Acesta este construit relativ recent, in secolul al 19-lea la ordinul lui Ludowing al II-lea de Bavaria pentru a avea un loc de refugiu. El a devenit accesibil publicului imediat dupa moartea regelui. Cei care ajung intr-o excursie prin orasele bavareze nu trebuie sa rateze cea mai importanta atractie turistica a Germaniei. Si trebuie sa mai stiti ca acesta a fost folosit ca motiv de inspirtaie  pentru  castelul „Frumoasa din Padurea Adormita” din parcul de distractii de la Disneyland.

castelul-neuschwanstein-germania (1)
castelul-neuschwanstein-germania (4)

Lucrarile la Castelul Neuschwanstein au inceput undeva prin vara anului 1868 si efectiv s-a sapat in piatra pentru a se putea construi fundatia care are 8 metri adancime. Un an mai tarziu era deja finalizat drumul care facea accesul castelului cu imprejurimile. In acelasi an a fost ridicata si piatra de temelie care are sculptat pe ea portretul lui Ludovic al II-lea, intemeietorul constructiei.

Fiind un castel destul de nou, s-au folosit in constructia sa materiale si tehnici recente, astfel fundatia a fost cimentata, iar zidurile sunt facute din caramida, iar culoarele interioare sunt placate cu calcar.

castelul-neuschwanstein-germania (1)
castelul-neuschwanstein-germania (2)
castelul-neuschwanstein-germania (3)

Constructia Castelului Neuschwanstein a durat destul de putin, el fiind dat in folosinta pe data de 11 iunie 1872. Este normal ca de-a lungul timpului castelul a suferit modificari fiind adaugate aripi si incaperi noi pentru ca regele si-a dorit sa aiba unul din cele mai impresionante castele din Europa. Si o spun cu toata sinceritatea ca nu a gresit cu absolut nimic pentru ca acesta reuseste sa fascineze milioanele de turisti ce ii trec anual pragul. Din anul 1886, de cand a fost deschis publicului larg, castelul a fost vizitat de peste 60 de milioane de turisti, el avand aproximativ 1,3 milioane de vizitatori anual.

castelul-neuschwanstein-germania (5)
castelul-neuschwanstein-germania (7)
castelul-neuschwanstein-germania (8)

In momentul in care veti ajunge in prejma sa, inainte de a urca stanca veti ramane inamrmuriti de frumusetea coplesitoare. Cel putin eu, nu am vazut pana acum un castel atat de frumos. Daca inainte sa vizitez Castelul Neuschwanstein, eram fascinat de Castelul Peles de la noi din tara, acum pot spune ca nu exista grade de comparatie. Constructia este in stil romanic – renascentist si astfel reuseste sa scoate in evidenta toate caracteristicile acestuia pana in cel mai mic detaliu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
castelul-neuschwanstein-germania (9)

Daca vreti sa vizitati Castelul Neuschwanstein trebuie sa stiti:

Adresa:Neuschwansteinstraße 20, 87645 Schwangau, Germania

Program vizitare:

28 Martie – 15 Octombrie: 09:00 – 18:00,

16 Octombrie – 27 Martie: 10:00-16:00,

24,25,31 Decembrie, 1 Ianuarie – Inchis.

Tarife Acces: 12 euro/ adult, Copii si tinerii sub 18 ani – Gratuit

Tags : Castelul Neuschwansteingermania