close

Kew Gardens din Londra

Grădina Botanică Kew din Londra datează  din  1759, când Prinţesa Augusta, mama regelui George al III-lea a început să transforme 3,6 hectare de pământ în grădină.  În prezent are o suprafaţă de  132 de hectare,  acolo putând  fi admirate mai mult de 50.000 de specii diferite de plante.  În acea grădină sunt  şi clădiri  celebre: Pagoda, Casa Temperata si Casa Palmier.  Alte atracţii turistice sunt: Poarta Japoneză, Iazul cu nuferi, Aleea peste copaci şi Palatul Kew.

kewgardenkewgardens gradinakew

Grădina Botanică La Concepcion, Malaga, Spania

Această  grădină a fost creată în 1855 de Marchizul  Casei Loring și  soţia sa, fiind extinsă  ulterior de  următorii proprietari, familia Echevarria-Echevarietta care a cumpărat proprietatea în 1911. În 1943 a fost declarată oficial  grădină istorică-artistică ( în prezent Bun  de Interes Cultural- BIC). În primăvara anului 1990 a devenit proprietatea Primăriei din  Malaga, acea care a  creat Patronajul Botanic Municipal  ”Ciudad de Málaga” pentru  a o gestiona, fiind  deschisă  publicului pe 21 iunie 1994.

IMG_2571
IMG_2588
IMG_2592
IMG_2595IMG_2602

Grădina din Malaga este foarte frumoasă. Acolo sunt lacuri, cascade, lămâi, măslini, plante din regiune, trandafiri japonezi, viţă-de-vie, bambuşi.

Grădina Suan Nong Nooch din Thailanda, un loc  plin de exotism

Gradina Nong Nooch este unul dintre cele mai impresionante locuri din lume.  Acolo, elefanţii  se perindă nestingheriţi prin ea. Gradina Nong Nooch este una dintre cele mai mari şi mai frumoase grădini botanice din Asia de Sud-Est.
A fost deschisă publicului în anul 1980. La început fiind creată cu scopul de a dezvolta o plantaţie de fructe. Proprietarii au decis la final să planteze flori tropicale pentru a iniţia  un proiect de conservare a faunei sălbatice. În prezent, grădina are  o suprafaţă de 2,4 kilometri pătraţi şi se află în continuă  dezvoltare.

Este şi un loc dedicat educaţiei, conservării şi cercetării. Aceasta grădină conservă  cea mai mare colecţie de palmieri şi cea mai mare varietate de orhidee din Thailanda.

Puteţi admira de la grădini tradiţionale asiatice,  grădini de cactuşi până la grădini franceze, romane sau europene.

Intrarea este gratuită la Grădina Nong Nooch. Acolo se află  un lac,  de restaurante şi cafenele. Grădina găzduieşte şi spectacole.

nong-nooch-pattaya-from-above
Nong-Nooch-Tropical-Garden-TH8

Grădina botanică tropicală Fairchild, Coral Gables, Florida

Gradina botanică tropicală Fairchild expune  multe plante tropicale. Centrul pentru Conservarea Plantelor Tropicale din  Grădina Botanică Fairchild a conservat până în  prezent plante tropicale provenite din Florida de Sud, Caraibe, Insulele Oceanice, Africa tropicală şi Madagascar. Acolo  există un centru de cercetare al palmierilor renumit în toată lumea, cercetarea lor fiind făcută de aproximativ 70 de ani.

fairchild
fairchildgarden

Grădina Majorelle, Marrakech, Maroc

Grădina botanică Majorelle este predominant albastră, lucru  care o diferenţiază de celelalte grădini botanice.  A fost creată în anii 1920 de pictorul  Jacques Majorelle. Acolo a trăit celebrul  creator de modă Yves Saint- Laurent.  În grădină sunt şi alei unde este  umbră. Puteţi admira piscine  cu lotuşi şi nuferi, izvoare, plante exotice,  dar şi o clădire  albastră în stil maur.

majorelle
majorelle3
majorellegarden

 

Tags : botanicegradinilume