close
Ungaria

Hajduszoboszlo 2015 – o experienta neplacuta

Hajduszoboszlo Aqua Park este unul dintre locurile mele preferate de vacanta, atat din cauza parcului acvatic si a strandului, care pare-mi-se, este unic in Europa de Vest, dar si datorita mancarii, eu cel putin, fiind un mare fan al gastronomiei maghiare.

Totusi, intr-un weekend pe care l-am petrecut acolo, am fost profund dezamagit de toc ce a insemna Hajduszoboszlo. De ce? Fara sa va plictisesc prea mult, iata cateva fapte, dupa care judecati voi:

1) preturile au crescut mult fata de acum 2 ani, cand am fost ultima oara. Daca pana acum sezlongurile nu erau taxate in strand, acum trebuie sa platiti 900 de forinti per sezlong.

2) este o aglomeratie de nedescris in august, iar parcul acvatic nu e construit sa reziste la atat de multa lume. Practic, am stat si cate jumatate de ora la coada la o temperatura de peste 36 de grade;

3) calitatea mancarii a scazut foarte mult. In anii trecuti am mancat de fiecare data bine la Kerek Csarda, insa de data asta am avut parte de servicii de cea mai joasa speta. Nu suntem noi foarte pretentiosi, dar mie cel putin, mi s-au servit niste cartofi care nu erau facuti alaturi de o bucata de pui ce se voia a fi jumatate, dar care nu era decat o bucata micuta. In plus, prietenii cu care eram au gasit par in supa. Ce e socant e faptul ca ne-am plans de 2 ori si nimeni nu a venit sa ne schimbe mancarea sau sa ne aduca banii inapoi. Deci, daca ajungeti in Aqua Park, evitati pe cat posibil restaurantul acesta.
kerek csarda

4) Ca regula generala, mancarea e ieftina, dar bautura e scumpa. Sfatul meu este sa va luati apa minerala, dar nu de la standuri, ci de la corturi cu apa minerala locala. Altfel, o sa platiti 400 de forinti fata de 200.

5) Daca nu va duceti cu cazare asigurata, sunt slabe sanse sa va cazeze cineva doar pentru o noapte. Efectiv am fost refuzati (4 persoane) de catre cei care ofera cazare in mod normal, pentru ca, citez: “e prea mare deranjul pentru o singura noapte”.

Am fost dezamagit profund de aceasta data Hajduszoboszlo, motiv pentru care nu voi mai merge prea curand acolo, ori daca voi merge, cu siguranta voi evita Kerek Csarda, restaurantul de care am vorbit mai sus.

Maine seara va povestesc despre Hotel Gondola, singurul loc in care ne-am putut caza, dar nu in Hajduszoboszlo, ci in Debrecen.