close
heidelberg

În această țară sunt peste 25.000 de castele și palate. Iată cinci dintre ele:

Castelul Neuschwanstein

Se găsește în Alpii Bavarezi. Datează din secolul 19. Regele Ludwig al II-lea a vrut ca acest castel să fie construit drept ascunzătoare, dar la câteva săptămâni după moartea sa, acesta a fost deschis publicului.

Edificiul a fost inspirația lui Walt Disney pentru castelul Frumoasei din Pădurea Adormită.

Castelul Hohenschwangau

Aici, Regele Ludwig al II-lea de Bavaria și-a petrecut mare parte din copilărie și adolescență. Tatăl său, Maximilian al II-lea a redecorat edificiul în stil romantic gotic, fiind reședință de vară și de vânătoare. Pereții castelului sunt pictați cu legende germane. În Hohenschwangau este expus unul dintre pianele la care a cântat Richard Wagner pentru familia regală.

Castelul Neuschwanstein si Castelul Hohenschwangau sunt aproape unul de celălalt.

Castelul Heidelberg

Se găsește pe dealul Konigstuhl. În 1689 a fost jefuit de armata franceză, ars și lovit de fulgere în 1789. Este o construcție gotică. În pivniță există cel mai mare butoi de vin de pe Glob, având 7 metri înălțime și 8 metri lățime, capacitatea sa fiind de 220.000 de litri de vin. Mark Twain a vizitat castelul și a fost inspirația pentru un capitol din „Huckleberry Finn”.

Castelul Eltz

Se află pe o stâncă de 70 de metri. Este o construcție din piatră și lemn. Este în proprietatea privată a familiei Eltz care l-a păstrat intact de peste 700 de ani. În exterior puteți admira multe turnulețe a căror înălțime variază și o arhitectură în stil romantic și baroc. Înăuntru sunt expuse monede din Evul mediu, arme, bijuterii din aur și argint, obiecte din porțelan și sticlă.

Clădirea are 8 etaje, 8 turnuri și 100 de camere ce pot fi toate încălzite, ceva rar la edificiile medievale. 

Castelul Schwerin

Se găsește pe o insulă, fiind înconjurat de păduri și lacuri. Forma din prezent, cupola aurită și multe turnulețe, o are din perioada 1847-1857. Aici a locuit arhiducele Friedrich Franz al II-lea de Mecklenburg-Schwerin. În 1918, edificiul a intrat în posesia statului. A fost școală pentru asistente medicale, centru de inițiere pentru profesori, spital și muzeu. Din 2015 este în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Vă puteți plimba cu barca pe lacul Schwerin, puteți vizita orașul vechi, Muzeul de Stat Schwerin și Teatrul de Stat Mecklenburg aflate aproape de castel.

 

 

Tags : castelefrumoase