close
Ungaria

Cum sa evitati inselatoriile din Budapesta

Budapesta, ca orice alta capitala europeana in care ajung multi turisti, atrage din pacate si multi escroci, gata sa le ia banii naivilor. Din fericire, cu ajutorul celor care au fost deja pagubiti, cat si cu ajutorul celor care s-au prins de pericol inainte sa scoata banii din buzunare, pentru astazi v-am pregatit o lista cu inselatorii practicate la scara larga in Budapesta, dar nu numai.

1. Inselatoria cu bijuteria gasita. E o inselatorie practica si la noi, in care escrocul se preface ca tocmai atunci a gasit o bijuterie care pare a fi scumpa si pe care se ofera sa o vanda la un pret minimal. In realitate, bijuteria respectiva nu are nicio valoare, dar escrocii se aleg cu banii de la naivii care fac targul cu ei.
rings-112

2. Mare grija la cursul valutar! Cei de la Interchange, de exemplu, de pe Vaci Utca, cea mai populara strada de shopping din Budapesta, au poate cel mai prost curs. E mai bine sa va duceti cu suficienti forinti la voi sau, in cel mai rau caz, sa schimbati bani doar in interiorul bancilor.

3. Femeia care flirtreaza la bar. O inselatorie care vizeaza barbati de toate varstele e cea in care o femeie atragatoare filtreaza cu un barbat singur la bar si il roaga sa ii cumpere una sau mai multe bauturi. In momentul in care barbatul va cere nota de plata, va constata ca preturile sunt cu mult umflate, pagubindu-l de zeci de Eur. Ambasada SUA a lansat o lista cu locurile in care se practica aceasta inselatorie, iar printre ele se numara The Black and White Club, Fontana Cabaret, Mephisto Cafe, toate pe Vaci Utca.
SAM_6466

4. Bratara prieteniei. Intalnita personal si in Paris, in cadrul acestei inselatorii, vanzatorul ia mana turistului si ii leaga strans o bratara “a prieteniei”, dupa care ii cere un pret de cateva ori mai mare fata decat valoreaza. Cei care fac asta au experienta si stiu cum sa lege rapid o astfel de bratara, astfel incat turistii sa nu o poata da jos rapid si sa se simta obligati sa plateasca.
slide_341678_3527133_free