close
Destinatii ⇣Italia

Italia şi locurile sale mai puţin ştiute de turişti

Italia este o ţară frumoasă unde se găsesc locuri care, deşi merită, nu sunt cunoscute de cei  pasionaţi de călătorii.

Offida este un oraş din regiunea Marche. Este celebru datorită dantelei, meşteşug transmis de-a lungul timpului. În Muzeul Dantelei sunt expuse diverse lucrări, cum ar fi o faţă de masă din secolul 19, pantofi de mireasă, dar şi rochia deosebită purtată de Naomi Campbell în 1997 pentru creatorul de modă Antonio Berardi.

Offida este înconjurat de podgorii şi dealuri.

Obiective turistice din Offida: piaţeta centrală, Palatul  Comunal devenit Muzeu Arheologic, Teatrul Serpente Aureo şi Biserica Santa Maria della Rocca. Biserica are o criptă care a servit drept spital în secolul 12.

Ostia Antica

După Pompei, aceasta este cea mai bine păstrată aşezare romană. În jurul  anului 335 î.Hr., în acest oraş s-au stabilit pescarii. A fost principalul port al Romei, căci Ostia Antica se află la 23 de kilometri de Roma.

Termele lui Neptun au fost construite de Hadrian şi au mozaicuri despre viaţa lui Neptun şi a Amphitritei.

Moara s-a păstrat de-a lungul timpului, turiştii putând admira şi mecanismul de măcinat grâul.

Amfiteatrul datează din epoca lui Augustus. A fost adaptat la un moment dat pentru spectacolele acvatice.

Thermopolium din Via di Diana era o ospătărie. Puteţi vedea tejgheaua de marmură, soba de gătit, picturile aflate pe pereţi care indicau meniul.

Parco del Conero

Este una dintre cele mai frumoase zone de coastă. Se află în regiunea Marche.

Suprafaţa parcului este de 5.800 de hectare. Monte Conero are 572 de metri. În vârful acestui munte sunt ruinele unui aşezământ din Paleolitic.

Portonovo este un golf mic unde este Biserica Santa Maria di  Portonovo despre care vorbeşte Dante Alighieri în ”Divina Comedie”.

Sirolo

Sirolo, situat în inima Rivierei del Conero, este un oraș medieval pitoresc. Peisajul oferit inclusiv de albastrul Mării Adriatice vă va încânta. Plajele sunt foarte frumoase.

Numana

Puteţi vedea portul şi plaja de lângă port numită „Numana Alta” sau Golful Ţestoaselor.

În Numana există Sanctuarul Sfintei Cruci  (Santuario della Croce). Acolo este păstrat un crucifix din lemn datând din secolele 12-13 şi având puteri miraculoase.

 

Tags : Italialocurituristi