close
Canada

Hotel de Glace – hotel de gheata in Canada

Astazi va prezentam un proiect special, chiar daca e un pic mai greu accesibil, fiind construit temporar in Canada, in apropiere de Quebec. Hotel de Glace a fost construit pentru prima data in 2001 in Quebec, iar de atunci este reconstruit in fiecare an pentru cateva luni, la constructia sa folosindu-se 500 de tone de gheata si 30,000 de tone de zapada.

De regula, poate fi vizitat imediat dupa Anul Nou, incepand cu data de 4 februarie si pana pe data de 28 martie. Va dati seama ca reconstructia unui astfel de hotel nu e tocmai un lucru usor, mai ales ca sunt o multime de masuri de siguranta care trebuie luate. De regula, constructia lui incepe in luna decembrie, atunci cand in Quebec se inregistreaza timp de 7 zile consecutiv temperaturi mai mici de 0 grade Celsius sau 32 de grade pe scara Fahrenheit.

Hotelul are o suprafata de aproape 3000 de metri patrati, iar la constructia lui participa aproximativ 50 de oameni, care muncesc de dimineata pana seara vreme de 6 saptamani.
hotel de gheata 20

hotel de gheata 19

hotel de gheata 18

hotel de gheata 17

hotel de gheata 16

hotel de gheata 15

hotel de gheata 14

hotel de gheata 13

hotel de gheata 12

hotel de gheata 11

hotel de gheata 10

hotel de gheata 9

hotel de gheata 8

hotel de gheata 7

hotel de gheata 6

hotel de gheata 5

hotel de gheata 4

hotel de gheata 3

hotel de gheata 2

hotel de gheata 1
Ce e interesant este ca se foloseste zapada artificiala, care apoi este batucita, astfel ca este mult mai densa decat cea naturala. Fiecare camera dintre cele 44 este un mix de zapada si gheata, unele cu o structura mai mult sau mai putin complicata decat altele, ba chiar unele dintre ele au motive antice, romane sau grecesti.

In plus, hotelul are propriul bar de gheata, propriul restaurant, iar fiecare camera are propriul semineu (pe gaz), doar ca temperatura din fiecare camera este de aproape – 6 grade. Mai mult, hotelul are propria partie de gheata interioara, propriul centru spa (specializat in cazi de capacitate mare cu apa fierbinte) si…foarte important, o multime de paturi groase, astfel incat vizitatorii sa nu resimta foarte tare discomfortul termic.

Si daca cumva credeti ca pretul pe noapte este mai mic, va inselati amarnic: pretul mediu este de aproximativ 200 de dolari per camera, cu variatii pozitive in preajma Valentine’s Day. Chiar si asa, este o experienta unica, care probabil merita facuta macar o data in viata.