close
canada2

Parcul  Celor O Mie De Insule este din 1904.  Sunt 1.864 de insule. Gheţarii le-au sculptat.  Se află  la graniţa dintre America şi

Canada, pe o distanţă de aproximativ 80 km între Kingston şi Brockville.

Este recunoscut de UNESCO drept Rezervaţie a Biosferei.

Numărul insulelor a fost stabilit după anumite criterii: o insulă trebuie să fie deasupra nivelului apei tot timpul anului, suprafaţa insulei să fie mai mare de 0,1 metri pătraţi şi să existe cel puţin un copac viu. Majoritatea insulelor au energie electrică şi sevicii telefonice, fiind interconectate prin cabluri subacvatice. Au o suprafaţă de la 100 kilometri pătraţi la mai puţin, fiind ocupate de o singură locuinţă (numele insulei fiind ”Just Room Enough”- ”Insulă Doar Pentru O Cameră”), unele nefiind locuite.

Parcul  are loc de campare. Are şi barcă locuibilă.

canada1
canada-1000insule

Dintre insulele mari, amintim: Wolfe, Carleton, Grindstone, Wellesley, Grenadier.

Alte insule sunt: Camelot; Georgina; Mulcaster (pe ultima sunt ţestoase).

Insula Heart (Insula Inimii) este renumită pentru Castelul Boldt, numit astfel după milionarul Boldt. Castelul era pentru soţia sa, Louise. În 1904, ea a murit subit, George Boldt hotărând ca lucrările la castel să fie sistate. El nu s-a mai întors pe insulă, abandonând castelul. Acest monument are 120 de camere, fiind destinate turiştilor şi evenimentelor importante.

De importanţă istorică este şi Fortul Henry construit între 1832 şi 1837. Se găseşte în Kingston, Canada. Este o cetate militară britanică din secolul 19. În acelaşi oraş există o clădire numită Bellevue House, unde a locuit întâiul Prim-Ministru al Canadei, Sir John Alexander Macdonald între 1848 şi 1849.

BellevuehouseBellevue House

Parcul  Naţional Riding Mountain se află în provincia Manitoba, aproape de oraşul şi lacul Dauphin. Are 3.000 de kilometri pătraţi. UNESCO l-a desemnat Rezervaţie a Biosferei în 1986. Sunt 400 km de cărări.

În 1929, Rezervaţia Forestieră Riding Mountain a fost aleasă drept viitor parc naţional. Inaugurarea oficială va avea loc pe 26 iulie 1933.

Parcul este alcătuit din mici dealuri şi văi.

ridingmountain

 

ridingpark

Satul Wasagaming se găseşte în interiorul parcului. Acolo, stilul caselor este Tudor rustic.

Flora şi fauna sunt bogate. Dintre acestea, amintim păduri de foioase  (mesteceni  şi plopi în principal), păduri boreale, elani.

Climatul parcului este caracteristic celui continental al preriilor canadiene. Verile sunt calde datorită maselor de aer predominante

din sud şi sud-vest. Iernile sunt caracterizate prin trecerea fronturilor reci din nord şi nord-vest. Lunile cele mai călduroase sunt iulie şi august, dar seara este rece în general.

Riding Mountain are multe lacuri. Cel mai important este Lacul Clear, mărginind Wasagaming.  Acolo unde este lacul au fost gheţari în trecut. Lac limpede, are o adâncime maximă de 34,2 metri, acoperind o suprafaţă de 2.947 ha.

Un alt lac este Lacul Katherine. Are 2,5 metri. Pe soţia primului director de acolo o chema Katherine. Izvoarele alimentează lacul.

riding-canada

Parcul Provincial Birds Hill

Birds Hill  este un parc de provincie aflat în Manitoba,  la 24 km nord-est de Winnipeg.  A fost numit astfel  în onoarea familiei Bird.

Plimbați-vă printre florile sălbatice. Urcaţi-vă în  turnul de observare, veți vedea  o privelişte minunată! Mergeţi pe jos, cu bicicleta sau călare.

 Acolo sunt plante şi păsări: coada-calului  (ferigă);  stejari; plopi tremurători; 200 de specii de păsări.
Pe tot parcursul anului, parcul este o zonă naturală destinată activităților  recreative și evenimentelor sportive. În fiecare an, în luna iulie, Birds Hill găzduiește Festivalul Folk Winnipeg, unul dintre cele mai importante evenimente de muzică folk din America de Nord.

Pe lângă drumeţii, mers cu rolele, căţărat, în parc sunt şi concursuri de cai, turnee de polo și curse de biciclete. În plus, Birds Hill este şi un loc popular pentru picnic şi campare.

birdshill
birdshill2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags : canadainsuleparcuri