Filipine este un arhipelag format din peste 7000 de insule. Cele mai mari sunt: Luzon (în nord), Mindanao (în sud) şi Samar. Luzon este cea mai mare, iar Mindanao este a doua ca mărime (94.630 kilometri pătraţi). Celelalte insule locuibile sunt: Samar, Negros, Palawan, Panay, Leyte, Mindoro, Bohol, Cebu şi Masbate.
În perioada decembrie-mai este ideal să vizitaţi Filipine.
Cel mai înalt munte, Muntele Apo (2.954 m) se află pe insula Mindanao. Kahayag este vulturul din Filipine, numele lui însemnând ”lumină”. În partea de est a insulei Mindanao se găseşte Groapa Filipinelor de 10.973 m, una dintre cele mai adânci falii marine din întreaga lume.





În oraşul Carcar, la sud de insula Cebu, sunt multe biserici, grădini şi case castiliene.
În Capela Cinei cea de Taină din oraşul Mandaue de pe insula Cebu sunt statui în mărime naturală ale lui Hristos şi ale Apostolilor.
Oraşul Iloilo de pe insula Panay deţine o bijuterie, Biserica Miagao din secolul al XVIII-lea, un exemplu de arhitectură colonială barocă. Faţadele sunt decorate cu copaci de nucă de cocos şi papaya.
Insula Bohol este renumită pentru dealurile din calcar asemănătoare unor movile. Ele se numesc Dealurile de Ciocolată. Biserica romano-catolică Baclayon din 1595 se află pe această insulă şi merită a fi vizitată.

Dealurile de Ciocolată
Gasronomia filipineză:
În general, filipinezii mănâncă de trei ori pe zi: almusal (mic dejun), tanghalia (prânz) şi hapunan (cina), plus o gustare de după-amiază ce poartă numele merienda.
Peşte fiert şi orez, paella (orez cu legume şi carne de la spanioli) sunt două feluri de mâncare. Alte specialităţi: lechon (porc fript întreg), longgonisa (cârnaţi), tapa (pastramă de vită), torta (omletă), adobo (pui şi/sau carne de porc fiartă cu usturoi, soiaş si oţet), kaldereta (carne de capră în tocăniţă de roşii), mechado (carne de porc gătită în sos de roşii), kare-kare (coadă de vacă şi legume preparate în sos de alune), picioare de porc prăjite, sinigang (porc, peşte ori crevete în tocăniţă de tamarind, tamarindul fiind curmale indiene) şi pancit (tăiţei prăjiţi).