close

Franţa are şi locuri pe care turiştii nu le cunosc şi care merită a fi vizitate.
Lacul Serre-Poncon este cel mai mare lac artificial din Europa. Se află în sudul Alpilor francezi , la limita departamentelor Hautes-Alpes şi Alpes-de-Haute-Provence. Are o adâncime de 90 de metri.

serre-poncon
serre-poncon2

Pădurea Boscodon este una dintre puţinele păduri din departamentul Hautes-Alpes care n-au suferit defrişări totale de-a lungul istoriei. Făcând parte şi din domeniul Mănăstirii Boscodon, aceasta a scăpat atunci când zonele de păşunat au fost extinse, dar şi în urma exploatării lemnului pentru construcţiile navale sau pentru încălzire în secolele 18 şi 19. S-a păstrat bine aspectul iniţial al pădurii. Este ceea ce îi oferă bogăţia ecologică. Sunt numeroşi copaci care au mai mult de 400 de ani: brazi, molizi, larice. Este o pădure celebră pentru orhideele rare cum ar fi papucul-doamnei. Această orhidee seamănă cu un pantof.

foret-boscodon-15729_w600

foret-boscodon-15731_w600
papucul-doamnei

Romans-sur-Isere este un oraş aflat la 18 km de oraşul Valence din departamentul Drome. În trecut a fost capitala pantofilor de lux. Acolo se găseşte Muzeul Internaţional al Pantofului, găzduit de o fostă mănăstire de secol 17. În depozitul acestui muzeu sunt nişte obiecte valoroase: pantofii Caterinei de Medici, o cizmă mongolă din secolul 19 din piele de rechin pe catifea, dar şi alte lucruri. În muzeu puteţi admira o colecţie impresionantă de pantofi.

musee-international-de-la-chaussure

Uzes este un oraş din departamentul Gard, în sudul Franţei. Turnul Fenestrelle de acolo este unic. A fost distrus parţial în secolul 12 şi reconstruit în secolul 16. Este construit în stilul medieval al turnurilor lombarde din Italia, un exemplu unic în Franţa de turn rotund.

uzes
fenestrelletower

Regiunea Dombes se găseşte la 20 km de Lyon. Este prima zonă piscicolă cu apă dulce din Franţa. Acolo există crapul koi (peşte).

dombes

Mănăstirea Notre-Dame des Dombes fondată în 1863

notredame-dombes

Acum 12.000 de ani, în sud-vestul Munţilor Vosges, gheţarii au modelat un peisaj unic: Regiunea cu O Mie de Iazuri  (Le Plateau des 1000 Etangs).  Este o zonă care are mai mult de 220 de kilometri pătraţi,  situată în departamentul Haute-Saone. Este un teritoriu unic, important pentru reproducerea păsărilor migratoare. Sunt şi plante acvatice, sursă de hrană pentru păsări. Dintre speciile de păsări amintim barza albă, raţe care au capul castaniu, chirighiţa care vine din sudul Saharei.

1000etangs2
1000etangs

 

????????????????????????????????????

Acestea sunt doar câteva dintre locurile frumoase din Franţa.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags : deosebiteFrantalocuri