close
Destinatii ⇣Romania

Locuri speciale de vizitat în frumoasa Românie

Aproape de Slănic Moldova se găseşte Salina Târgu- Ocna. În trecut, galeriile nu existau, ci doar o lagună unde s-au strâns depozite de sare. Sarea a fost un barometru al climei din perioada în care a luat naştere salina. Straturile de cristale albe se împletesc cu cele de culoare gri, punând în evidenţă seceta sau de ploile abundente din vremea respectivă.

Mineritul s-a dezvoltat la Târgu-Ocna abia în timpul domnitorului  Ștefan cel Mare. La sfârşitul secolului XIX s-a trecut la folosirea mașinilor de săpat cu aburi.

În salină există Biserica Sfânta Varvara, o biserică ortodoxă de sare. Sfânta Varvara este ocrotitoarea minerilor. Biserica este unică în Europa, aflându-se la cea mai mare adâncime, 240 de metri. A fost construită în 1992. Altarele, suporturile de icoane şi alte elemente religioase sunt din sare. Lăcaşul de cult este deschis zilnic între orele 7 şi 17.

În Salina Târgu-Ocna mai există Muzeul de sare, un magazin cu suveniruri tot din sare (de exemplu poate fi cumpărată şi o veioză), mese de ping-pong, tobogan gonflabil, calculatoare conectate la Internet şi o cascadă de sare.

Interesantă este şi Sala Florin Piersic, sală de spectacole de 201 locuri.

Munţii Nemira

Se află lângă staţiunea Slănic Moldova. Fac parte din grupa centrală a Carpaţilor Orientali. Cele mai înalte vârfuri din Munţii Nemira sunt: Nemira Mare (1649 m), Nemira Mică  (1629 m),  Sandru Mare (1640 m).

Monumentul-muzeu Măgura Ocnei

Se găseşte pe dealul Măgura. Este dedicat eroilor căzuţi în Primul Război Mondial, 1916-1918. Monumentul este situat la cota 504. Foarte aproape de monument se găseşte Mănăstirea Măgura Ocnei. Construcţia monumentului eroilor a început în  1925. Au fost 40 de pietrari şi militari care au transportat piatra de la circa 300 de metri distanţă. Construcţia a fost inaugurată pe 6 august 1928.

Gara Fluvială din Galaţi

Adăposteşte Autoritatea Portuară. Stilul clădirii este neoromânesc. Gara Fluvială are 3 niveluri. Este din piatră şi cărămidă. Arhitectul ei a fost Petre Antonescu.

Muzeul Vrancei, Secţia de Arhitectură şi Tehnică Populară ”Crângul Petreşti”

Se află în satul Petreşti din judeţul Vrancea. Este un muzeu al satului în aer liber. Veţi putea vedea  care este diferenţa dintre construcţiile ţărăneşti de  munte şi cele de câmpie. Veţi putea admira şi o maşinărie pentru afumarea şi uscarea  prunelor.

Tags : frumoaselocuriromania