close
Franta

Lucruri de facut in Franta

Franta este o tara fantastica, iar un simplu city break nu o sa releve nici macar 1% dintre lucrurile de facut sau de vizitat in aceasta tara. Asadar, astazi va prezentam cateva lucruri pe care ar trebui sa le faceti; unele dintre ele le stiti, de altele va spunem noi acum:

1) Vizitati Annecy. E un oras de munte, cu vederi pitoresti si spectaculoase ale Alpilor. Aer tare, poluare 0, mancare buna.
annecy

2) Stiati ca in Lyon sunt cele mai multe standuri cu mancare stradala? Nu degeaba e denumit ca fiind „capitala gastronomica a Frantei”.
lyon

3) Daca ajungeti in Nice, plimbati-va pe faleza sau conduceti in continuare pe drumul de coasta. E unul dintre cele mai frumoase drumuri urbane din Europa.
admire-the-sea-views-in-nice-from-the-promenade-des-anglais

4) Stancile Normandiei ofera un peisaj fantastic, spectaculos, pe care nu o sa il mai intalniti nicaieri altundeva in Europa. Amintiri unice si un loc de vizitat cel putin o data in viata.
stanci normandia

5) Pasionati de arta impresionista? Atunci muzeul D’Orsay din Paris e locul pe care il cautati. Bonus: e amenajat intr-o osta statie de tren.
arta impresionista

6) Daca ajungeti in sud-estul Frantei, in Antibe mai ales, pe langa muzeul dedicat lui Pablo Picasso, mai este si un bar in care se serveste absint. Numai absint.
absint

7) Pasionati de drumetii? Verdon Gorge e un loc in care te simti mic, care te lasa mut de uimire, cu multe locuri de explorat pentru aventurieri.
verdon gorge

8) Una dintre specialitatile pe care trebuie sa le incercati daca ajungeti in Alsacia este acest tip de pizza. Ei o numesc tarta, totusi, mai exact tarte flambée.
alsacia

9) Vinurile de Bordeaux sunt printre cele mai bune din lume. Apropo, nu luati niciodata unui francez un vin demisec. Majoritatea nu consuma asa ceva; iar daca va duceti in vizita la un barbat, nu luati vin rose.
vin bordeaux

10) Catedrala Chartres e renumita pentru tavanul ei spectaculos. Atentie, si aceasta capitala se numeste „Notre Dame de Chartres”, insa nu este in Paris, ci in orasul omonim.
chartes

11) Daca vreti o priveliste fantastica a Parisului, urcati pana la catedrala Sacre Coeur din Montmartre. Nu o sa regretatinicio secunda!
sacre coeur

12) Daca vreti parfumuri facute neindustrializat, ci handmade, intocmai ca maestrii vechilor parfumerii, vizitati parfumeriile din Grasse.
grasse

13) Vreti sa va simtiti ca intr-un cliseu dintr-un film din Paris? Luati o bagheta, cateva cornuri si o sticla de vin rosu si beti-o pe Champ de Mars sau chiar la poalele turnului Eifel.
turnul eifel

14) Pentru a vedea cum arata Franta medievala, vizitati orasul Carcassonne. Da, e acelasi oras care a dat numele jocului!
carcassonne

15) Vizitati abatia benedictina Mont Saint Michel. E una dintre cele mai vizitate puncte turistice religioase din Franta si merita vizitata, indiferent daca sunteti religiosi sau nu.
mont sain michel