close

Undeva, in frumoasa regiune franceza, Alsacia, la granita cu Germania, se afla orasul Colmar. Cu un peisaj pitoresc, de o frumusete rapitoare, localitatea este renumita drept „Mica Venetie” a Frantei, pentru ca este strabatuta de canalele raului Lauch. Casele construite in stil nemtesc si bine pastrate de-a lungul timpului, dar si numeroasele repere arhitecturale fac din acest orasel de tara unul dintre cele mai frumoase din lume.

colmar01

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

colmar_15-748234

Frumosul orasel este situat la poalele muntilor Vosgi, intre Strasbourg si Mulhuse. Este renumit si datorita faptului ca este orasul natal al sculptorului Augute Bartholdi, care a realizat Statuia Libertatii. De asemenea, aici se regaseste o copie fidela a monumentului, inalta de 12 metri.

2251911427_044c9a5b5e_b

caption

Potrivit arheologilor, zona a fost locuita inca din era Neoliticului, insa abia din secolul al IX-lea apare si in scrierile istorice. Avand in vedere ca Franta si Germania si-au disputant dintotdeauna regiunea Alsacia, acest orasel imbina elemente din ambele culture: arhitectura, bucatarie si chiar limba, aceasta fiind o franceza cu dialect nemtesc.

Colmar

Odata ajunsi in Colmar, puteti lua trenuletul alb (Le Petit Train Blanc), care pleaca din fata Bibliotecii Municipale. Pretul biletului pentru un adult este de sase euro, iar pentru un copil, de patru euro. Adevarata frumusete a orasului, insa, o veti descoperi daca luati stardutele la pas. Inguste si pavate cu piatra cubica, acestea sunt populate de case care arata ca niste adevarate monumente istorice. Toate sunt impodobite cu flori si ingrijite. In intreg orasul se este o atmosfera istorica aproape palpabila.

 Colmar-Elsass

Printre atractiile turistice se numara Koifhus, vechea vama, casa Pfister, care este o locuinta interesanta, cu turn, care atrage atentia datorita picturii exterioare cu teme biblice, Casa Capetelor, decorate cu capete cu fete grotesti, dar si muzee, precum Muzeul Bartholdi, Muzeul de Istorie Naturala si Etnografie, Muzeul Jucariilor si Trenuletelor sau Muzeul Unterlinden. Biserica Colegiala Saint-Martin este, de asemenea, un obiectiv care merita vizitat.

Colmar-Koifhus-de-nuit-HD-2004-C_-Hamm

Cat despre bucataria locala, pe langa foie gras, va recomandam sa incercati choucroute (un fel de varza calita), baeckeoffe (amestec de cartofi, ceapa, carne de vita, porc si oaie, marinate in vin), sau tarte flambee. Le puteti savura pe toate la restaurantele din centrul istoric sau de pe malul canalelor „Micii Venetii„.

Tags : Franta