close
Companii aeriene

Politica nerationala a celor de la Wizzair in privinta bagajelor

Cei de la Wizzair au schimbat un pic politica interioara vis-a-vis de bagajele de mana, fara ca aceasta masura sa fie in favoarea clientilor. Din contra chiar, conform unor surse, se pare ca peste un milion de persoane vor plati mai mult cu sume cuprinse intre 10 si 30 de euro de persoana/zbor.

In conditiile in care target-ul pentru 2013 este de 3 milioane de pasager, isi poate permite compania sa aiba aproape un milion de clienti nemultumiti? Probabil ca nu.

Dupa cum stiti, in luna octombrie a anului 2012, cei de la Wizz au anuntat taxarea bagajelor de mana mari cu suma de 10 euro. Asta insemna ca troller-ele de mici dimensiuni urmau sa fie taxate cu suma respectiva inainte de imbarcare, cu mentiunea ca un al doilea bagaj de mana (care sa nu depaseasca dimensiunile standard de 42cm x 32cm x 25cm) putea fi luat gratuit la bord.
wizz air
Aceasta regula nu mai este activa incepand de astazi. Compania nu mai permite intrarea in avion cu 2 bagaje, chiar daca cel mic incape sub scaunul din fata. Practic, cei care au doar un bagaj de mana de marimea unui rucsac nu trebuie sa plateasca nimic in plus, insa daca au si un troller la bord, atunci fie ingramadesc rucsacul in troller, fie opteaza ca unul dintre bagaje sa mearga in cala, indiferent daca platesc taxa pentru bagajul de mana mare sau nu.

Paradoxal, desi este cunoscut a fi cel mai mare operator low-cost si, totodata, cel mai popular, masura aceasta contravine intr-o masura destul de mare legile bunului simt, intrucat forteaza practic pasagerii sa plateasca sume mai mare de bani. Mai mult, nicio alta companie de zbor care opereaza pe teritoriul Romaniei, fie ea low-cost sau de linie, nu mai percepe o taxa pentru bagajul de mana, lucru care e o imensa bila neagra pentru compania maghiara.

Tags : bagaje avion wizz