close
Rusia

Sankt Petersburg, orasul care a castigat World Travel Awards

Sankt Petersburg este un oras rusesc care, surprinzator, a luat titlul de „Best Destination in Europe” in cadrul festivalului World Travel Awards. Cum de a reusit acest oras sa ia fata unor destinatii mult mai cunoscute precum Londra, Paris sau Milano? Ei bine, iata cateva motive:

1) Biserica Salvarii si a Sangelui Varsat nu are neaparat un nume cu o semnificatie biblica, ci mai degraba e locul in care in 1881, a avut loc o tentativa de asasinare a lui Alexandru al II-lea.
sankt-petersburg

2) Palatul de iarna, cunoscut ca si Muzeul Hermitage. Grandios, colorat, demn de un tsar, a fost finalizat in 1762, in acelasi an in care Ecaterina a II-a a ajuns la putere. Muzeul Hermitage gazduieste peste 70,000 de lucrari de arta.
sankt-petersburg-2

3) Nu puteti ajunge la palat fara sa treceti prin Piata Palatului, cea mai mare piata din oras.
sankt-petersburg-3

4) Orasul e vesel, cosmopolit, cu canale pe care circula ambarcatiuni de dimensiuni mici.
sankt-petersburg-4

5) Podul Palatului are una dintre cele mai interesante arhitecturi, mai ales ca e un mod mobil care aminteste de Tower Bridge din Londra, plus ca privit din unghiul potrivit, in apropiere se vede si catedrala Smolny.
sankt-petersburg-5

6) Catedrala Sfantului Isaac este cea mai mare si mai cunoscuta catedrala din Rusia.
sankt-petersrburg-6

7) Parcul Tsarului Alexandru e un loc perfect pentru relaxare, pentru a ii vedea pe artisti la treaba, pentru a avea parte de aer curat si de liniste sau pur si simplu pentru o plimbare intr-unul dintre cele mai frumoase parcuri ale Europei.
parc-alexandru

8) Palatul Ecaterina, la origine construit pentru Petru cel Mare, a fost reconstruit in 1734, iar astazi arata maiestuos, cu un aspect demn de un tsar, chiar daca el a fost reconstruit dupa indicatiile imparatesei Ecaterina. Este un muzeul care merita sa fie vazut, mai ales ca pentru restaurarea lui s-au investit peste 300 de milioane de dolari.
palatul-ecaterina