close
Diverse turism

Traditii respectate de Revelion pentru a avea un an mai bun

Pentru ca maine este Revelionul si sarbatorim trecerea dintre ani, astazi am decis sa va prezentam cateva traditii care se respecta in aceasta noapte. Fiecare din noi are cel putin o superstitie pe care o respecta cu strictete. Despre acest fapt vom vorbi si in acest articol. Cu totii stim ca la trecerea ditre ani trebuie sa facem cate ceva pentru a avea noroc si mai multa prosperitate in anul care vine. Dintre cele mai variate traditii respectate de Revelion vom incerca sa le trecem in revista pe cele mai importante:

Traditii-de-Revelion

1. Trebuie sa avem bani in buzunar – se spune ca in anul nou nu trebuie sa intram fara bani in buzunar pentru ca am putea risca sa avem un an sarac si ca vom fi mereu la limita din punct de vedere financiar.

bani-buzunar-anul-nou

2. Cele 12 boabe de struguri – se spune ca in aceasta noapte trebuie sa mancam 12 boabe de struguri. Fiecare reprezinta o luna din anul ce urmeaza. In functie de cat de dulce este asa va fi si luna respectiva: mai buna sau mai dificila.

12-boabe_struguri

3. Sarutul sub vasc – traditia spune ca cei care vor face asta vor avea noroc in iubire, iar cei care au deja un partener, relatia lor se va consolida si mai mult.

sarut-sub-crenguta-de-vasc

4. Farfurii si pahare pline pe masa – trecerea dintre ani nu trebuie sa ne prinda cu farfuriile sau paharele goale pentru ca vom avea ghinion. Daca in acel momente acestea sunt pline inseamna ca vom avea un an imbelsugat si plin numai de reusite.

masa-revelion

5. Pestele – in noaptea de anul nou trebuie mancat peste pentru a avea noroc. Si in acelasi timp nu trebuie mancata carne de pasare pentru ca se spune ca pasarile sunt aducatoare de ghinioane.

Grilled Fish Entree in Barcelona

6. Nu trebuie sa plangeti – traditia spune ca aceia care vor plange in prima zi a anului sau la miezul noptii vor avea un an cu evenimente triste.

new-years-eve-global

Tags : traditii revelion