close
Destinatii ⇣Romania

Turism cultural: Festivalul Neversea de pe litoral

Neversea este cel mai mare festival de pe plajă din Europa. Se va desfășura la Constanța în perioada 5-8 iulie 2018. Pe Plaja Modern vor evolua peste 150 de artiști.

Îndrăgitul DJ olandez Armin van Buuren este unul dintre ei. El vine să concerteze în țara noastră de mai mulți ani. A fost nelipsit de la Festivalul Untold de la Cluj-Napoca, prezența lui pe litoralul românesc fiind însă o premieră.

Trupa rock irlandeză The Script este alt invitat de marcă al festivalului din Constanța. Și ea este prezentă pentru prima dată aici, deși în lume este cunoscută de peste 11 ani.

Formația germană de tehno-dance Scooter vine și ea în România, la malul Mării Negre, având o mare experiență muzicală. De  25 de ani de când s-a lansat, Scooter a obținut peste 80 de discuri de aur și platină în diverse țări.

Pe Plaja Modern nu vor evolua doar staruri internaționale, ci și trupe românești îndrăgite și artiști precum Vama, Paraziții, Grasu XXL.

Iar ca un fapt important, anul acesta, în premieră, a fost creat un imn oficial al festivalului, o colaborare între Manuel Riva și Alexandra Stan.

Dacă doriți să vă numărați printre spectatori, să știți că un abonament costă între 494 și 990 de lei, iar biletele pentru o zi au prețuri cuprinse între 248 și 275 de lei.

Persoanele sub 18 ani au voie să participe la festival doar pe baza unui acord parental.

Absolvenții de liceu care au obținut la bacalaureat media 10 au acces gratuit la Neversea.

Anul acesta sunt așteptați să participe 250.000 de spectatori din toate colțurile lumii. Se vor bucura de 4 zile și 4 nopți petrecute în compania muzicii de calitate.

Participanții la festival vor putea admira și o lucrare a sculptorului american Ted Siebert. Forma reprezentată rămâne o surpriză până la începerea Neversea.

Ted Siebert și echipa sa dețin cel mai mare număr de recorduri mondiale din istorie certificate de Guinness World Records, și anume opt, dintre care amintim:

Cea mai lungă sculptură în nisip – 10,5 kilometri;

Cel mai înalt castel de nisip din lume – 13,97 metri;

Cea mai înaltă sculptură din nisip realizată manual cu o lopată – 10,58 metri.

Sculptorul din America se află în topul celor mai influenți artiști contemporani, a predat cursuri de sculptură la Colegiul de Artă și Design din Savannah, pictează în ulei. Nisipul, lemnul și lutul sunt elemente folosite de acesta.

 

 

 

Tags : festivallitoralneversea