close
Destinatii ⇣Romania

Festivalul ”Ştefan cel Mare” din Suceava şi alte obiective turistice

Suceava este un frumos oraş care se află în sudul renumitei regiuni Bucovina. Este fosta capitală a Moldovei.

Festivalul ”Ştefan cel Mare” de anul acesta are loc în perioada 11-14 august. A ajuns la a zecea ediţie. În prima zi a fost paradă cu făclii.

Cavalerii şi domniţele au mers prin aproape tot oraşul  până la destinaţia finală, Cetatea de Scaun a Sucevei. Au pornit din cartierul Obcini, pe traseul George Enescu – Primăria Suceava – bulevardul Ana Ipătescu-Cetatea de Scaun a Sucevei.
Pe perioada desfăşurării festivalului, în fiecare zi, la Muzeul Satului Bucovinean vor fi spectacole de muzică medievală.

La Festivalul ”Ştefan cel Mare” veţi putea asista la demonstraţii de luptă, prezentări de arme, concursuri de tras cu arcul, jocuri medievale, dansuri medievale şi jonglerii cu steaguri.

Sâmbătă spre duminică va fi Noaptea Supravieţuitorilor în Cetate.

afis-festival-medieval

Alte obiective turistice din oraşul Suceava:

Planetariul şi Observatorul Astronomic Suceava

A fost inaugurat în  1982 şi este al treilea planetariu în ordinea deschiderii, dar  şi cel mai mare din ţară în ceea datorită  capacităţii sălii şi diametrului cupolei.

planetariulsuceava

Cetatea de Scaun a Sucevei

Cetatea de Scaun a Sucevei a fost atestată documentar pe 11 februarie 1388. A fost ridicată în vremea domniei lui Petru I (1375-1391). Alexandru cel Bun (1400-1432) a întărit cu un zid de apărare prima intrare aflată pe latura sudică a fortului.

Cetatea a fost martora unor lupte de pe vremea domnitorului Ştefan cel Mare. În 1476 şi 1484 au fost lupte împotriva turcilor şi în 1497 împotriva armatei poloneze conduse de regele Ioan Albert.

Unicode
cetateasucevei2
Casa Memorială Simion Florea Marian

Simion Florea Marian a fost etnograf, folclorist, profesor, istoric.

Casa Memorială este situată în centrul municipiului Suceava. A fost inaugurată muzeu în iunie 1974.

Simion Florea Marian a locuit acolo din  1884 şi până la sfârşitul vieţii, adică în 1907.

Este una dintre casele vechi din Suceava. Datează din prima jumatate a secolului al XIX-lea. Acolo este o Expoziţie Memorială, o colecţie de obiecte memorialistice, de epocă. Veţi putea admira rarităţi precum: carte veche românească şi străină, ziare şi reviste începând din secolul al XIX-lea, manuscrise, corespondenţă, fotografii, documente personale, istorice.

DIGITAL CAMERA

Mănăstirea Zamca

A fost  inclusă pe lista monumentelor istorice din judeţul Suceava. A fost ridicată în 1606 de  armeni. Complexul cuprinde trei clădiri: Biserica principală “Sfântul Auxentie” (cu hramul Sfântul Auxentie), turnul-clopotniţă  de 26 de metri şi o  anexă  (aflată pe latura de vest, având şi un paraclis). Zidul de incintă care înconjoară mănăstirea  variază între 1,5 şi 4 metri.

manastirea-zamca

 

Tags : festivalobiective turisticesuceava