close

Prima fermă  comercială de struţi din această ţară a fost înfiinţată în anul 1860. În Oudtshoorn şi în împrejurimi puteţi admira cea mai mare populaţie de struţi din lume. În trecut, această zonă a fost afectată de o secetă severă. Atunci, fermierii au văzut că struţii rezistau foarte bine în acele condiţii. Fermele s-au reprofilat exclusiv pe creşterea struţilor. În prezent sunt aproximativ  400 de ferme, dintre care trei sunt numite ferme-spectacol, fiind deschise publicului. Cele trei ferme-spectacol sunt: Cango Ostrich Farm, Chandelier Game Lodge and Ostrich Show Farm şi Safari  Ostrich Show Farm.

Gustaţi din carnea de struţ şi din omleta din ouă de struţ. Oul de struţ are aproape 1,5 kilograme.

În Oudtshoorn are loc festivalul de artă Klein Karoo. În fiecare an, în martie este o săptămână de filme, dans, cabaret, concerte în aer liber, poezie, muzică clasică şi contemporană.

Cango Caves

Aceste peşteri se află la 29 de kilometri de Oudtshoorn. Au fost declarate monumente naţionale. Formaţiunile calcaroase sunt colorate. Turiştii au acces într-o singură zonă. Traseul are 1,2 kilometri, deoarece 4 kilometri sunt închişi pentru conservare. Atmosfera este de 18 grade Celsius.

Cape Winelands

La mai puţin de o oră de mers cu maşina pe autostrada N 1 de Cape Town  este o zonă unde se produce vin.

Ţinuturile vinului sunt în jurul celor trei oraşe: Stellenbosch, Franschhoek şi Paarl.

Stellenbosch a fost întemeiat în 1679, fiind al doilea oraş din Africa de Sud în ceea ce priveşte vechimea. Dorp Street este o stradă celebră. În oraş se găseşte cea mai veche şcoală de muzică  din ţară, Conservatoire, care datează din 1905.

Oom Samie Se Winkel este un magazin universal de modă veche din Stellenbosch.

Solul din ţinuturile vinului este bogat, fermierii folosind doar o zecime din cantitatea de îngrăşământ utilizată pe aceeaşi suprafaţă de fermierii de pe continentul european.

Există şi un soi de Ratafia, vin băut la început când erau ratificate tratatele. Denumirea provine din latină: rata fiat= ”consideră lucrul încheiat”.

În centrul oraşului Stellenbosch se găseşte domeniul Lanzerac Manor and Winery. Este celebru pentru producţia primului Pinotage de pe Glob. Vinul este îmbuteliat din anii 1920. Cazarea de acolo este de lux, camerele având vedere spre plantaţiile de viţă-de-vie.

Uiterwyk din Stellenbosch este locul unde sunt produse vinuri de serie limitată, iar Eikendal este domeniul unde clădirile au pivniţe boltite.

Între Stellenbosch şi Franschhoek este podgoria Boschendal. Produce unele vinuri sud-africane celebre. Conacul său cu fronton datează din 1812, fiind muzeu. Se fac rezervări pentru Boschendal  Wine Tasting Centre Cellar, fiind ilustrată tradiţia viticolă. Vă puteţi plimba prin podgorie, admirând practicile viticole de acolo.

Franschhoek

Oraşul a fost înfiinţat în 1688 de hughenoţi. Se numea în trecut Colţul Elefanţilor datorită turmelor numeroase de elefanţi care treceau pe acolo. Numele a fost schimbat în Franschhoek, şi anume Colţul Francezilor, unii colonişti având ferme denumite după provinciile franceze de unde veneau.

La Motte Wine Estate de lângă oraş nu este un simplu domeniu viticol. Datează de la sfârşitul secolului 17. Produce şi uleiuri eterice. Se pot face degustări de vin, existând inclusiv deserturi pe bază de vin.

În Franschhoek se găsesc opt dintre primele 100 de restaurante sud-africane renumite.

Monumentul hughenot celebrează influenţa culturală exercitată de hughenoţi asupra Africii de Sud. A fost inaugurat pe 7 aprilie 1948.

La două străzi de acest monument se află Huguenot Memorial Museum, muzeu unde este relatată istoria primilor colonişti.

 

 

 

 

 

 

Tags : africa de suddeosebitezone