close
Unde si cand sa mergi ⇣

Destinatii de vacanta in care masinile sunt ilegale

Cum suna o vacanta de cateva zile departe de orice teava de esapament, departe de poluare si de claxoane? Suna bine, nu? Astazi v-am pregatit un articol cu 10 destinatii de vacanta in care e ilegala conducerea masinilor, singurele vehicule capabile sa circule sunt fie mini carturi de golf, fie cele ale serviciilor de urgenta.

1. Insula Bald Head – odinioara loc de ascunzis pentru pirati, astazi el serveste pe post de rezervatie naturala in mare parte, in care turistii pot vedea broaste testoase in habitatul lor. Cealalta jumatate de insula adaposteste cateva resorturi exclusiviste si terenuri de golf.
bald-head-island

2. Insula Catalina – cu peste 1 milion de turisti anual, pe insula au voie numai localnicii sa conduca. Lista de asteptare pentru obtinerea dreptului de a conduce este de aproximativ 14 ani.
catalina-island

3. Insula Daufuskie – motivul pentru care accesul masinilor nu este permis este faptul ca insula este subdezvoltata, ea neintrand decat recent in atentia investitorilor.
daufuskie-island

4. Insula Tangiers – cu o lungime de doar 3 kilometri, bicicletele si minic carturile pentru golfuri sunt mult mai populare decat clasicile masini.
tangier-island

5. Insula Mackinac – e un loc izolat in apropierea lacului Huron. Odinioara un loc pescaresc, astazi gazduieste cateva hoteluri si cateva terenuri de golf, fiind popular printre amatorii de excursii pe mare.
mackinac-island

6. Halibut Cove, in Alaska – un loc izolat, inconjurat de peisaje fantastice, din care va puteti orienta spre toate frumusetile din zona: cascade, rauri repezi, fauna bogata etc.
halibut-cove

7. Insula Smith – e pe cale de disparitie, din pacate. Apele au mancat peste 3000 de acri de teren in ultima vreme, iar cei care vin aici o fac mai mult pentru locurile excelente de pescuit, dar si pentru gastronomie. Se spune ca pe insula Smith se face cea mai buna ciocolata de casa din lume.
smith-island

8. Insula Captiva de Nord – e un loc ciudat: nu are drumuri pavate, nici magazine, dar cei care ajung aici pot inchiria case pe plaja. In zona inoata multi delfini si multe broaste testoase, care adesea par sa ignore restul oamenilor.
north-captiva-1

9. Insula Guvernatorului – este o insula din New York in care se ajunge doar cu feribotul, cu multe locuri de distractie, de picnic, dar si cu multe concerte si evenimente culturale, departe de agitatia orasului.
governors-island

10. Insula Monhegan – e o insula aproape parasita, dar care este casa a multor specii rare de flori. Turistii pot ajunge aici cu feribotul sau cu barcile cu motoare, dar nu pot innopta pe insula din cauza inexistentei unor locuri de cazare.
monhegan-island-maine