close
Unde si cand sa mergi ⇣

Destinatii turistice pentru amatorii de senzatii extreme

Stiu ca printre voi se afla si amatori de senzatii extreme, care-si planifica vacantele astfel incat sa nu stea doar la plaja, ci sa si aiba parte de ceva actiune, motiv pentru care astazi vorbim despre destinatii de vacanta unde puteti avea astfel de activitati.

1) Bungee jumping de pe podul Bloukrans, in Africa de Sud – desi inaltimea nu este foarte mare, turistii au parte de o cadere libera de 200 de metri in gol intr-o vale adanca si spectaculoasa. Prin comparatie, la barajul de la Vidraru, sariturile permit maxim 160 de metri.
at-bloukrans-bridge-located-near-western-cape-south-africa-visitors-are-harnessed-in-before-taking-a-jump-more-than-656-feet-down-to-the-ground

2) Plimbare pe podul Trift deasupra lacului glaciar omonim din Alpii Elvetieni. Are o lungime de 170 de metri si e foarte ingust, insa probabil e cel mai bun loc de observare a lacului glaciar, fiind situat si la o inaltime de peste 100 de metri fata de sol.
trift-bridge-stretches-over-the-trift-glacier-in-the-swiss-alps-the-bridge-spans-a-560-foot-gap-in-the-mountains

3) EdgeWalk, in Toronto, Canada. Cei care se aventureaza sunt urcati pe o platforma construita pe turnul CN din Toronto la inaltimea de 356 de metri de sol si sunt legati de hamuri, dupa care pot atarna deasupra orasului.
edgewalk

4) Cerro Negro, in Nicaragua. Cum ar fi sa coborati un vulcan pe sanie, insa in loc de zapada sub voi sa aveti cenusa? In Cerro Negro, Nicaragua fix de asta puteti avea parte.
volcano-boarding-lets-visitors-slide-down-the-slopes-of-the-active-cerro-negro-volcano-in-nicaragua

5) Ziplining. Cum ar fi sa puteti zbura pe deasupra unui lac ajutati de un cablu, de un ham si de o pereche de role? Ei bine, tot in Nicaragua puteti face acest lucru.
ziplining-is-a-popular-way-to-witness-the-beauty-of-managuas-tiscapa-lagoon-which-is-now-a-nature-reserve-in-nicaragua

6) Cea mai lunga telegondola din lume, in Zhangjiajie, China. Cu o lungime de 7,5 kilometri, este singurul mod de a urca pe muntele Tianmen. Plimbarea dureaza aproximativ 40 de minute, timp in care puteti vedea de foarte aproape peisajele montane chinezesti sau, cel putin, macar o parte.
chinas-tianmen-shan-cable-car-ferries-visitors-from-zhangjiajie-to-the-summit-of-tianmen-mountain-at-a-distance-of-24458-feet-its-been-dubbed-the-longest-cable-car-ride-in-the-world

Ce ziceti? Amatori?