close

Vreti sa ajungeti in Trolltunga, in Zakynthos, Ibiza, Madrid, Berlin sau in oricare alt punct al lumii, dar va temeti de costurile aferente calatoriei sau vacantei? Astazi va invatam cum puteti sa economisiti bani atat in timpul calatoriei, cat si inaintea ei, cu cateva sfaturi pe care, speram noi, le veti lua in considerare.

1) cumparati rezervarile facute de altcineva. Daca nu gasiti in zona voastra anunturi, aruncati un ochi si pe roomertravel.com, unde se posteaza anunturi cu vacante la pret redus de catre persoane fizice care au facut rezervare, care au platit, dar care nu mai apuca sa mai ajunga la hotel in perioada respectiva?

2) Cereti hotelului la care vreti sa stati un pret similar cu cel al competitie, in cazul in care pretul competitiei este mai mic. Nu e o situatie foarte confortabila de multe ori o astfel de conversatie, dar ati fi surprinsi de sansele foarte mari de reusita. Practic, economisiti bani sau in cel „mai rau caz” o noapte in plus.

3) In unele orase, lanturile de hoteluri care au si supermarket-uri ofera discount-uri prin cardurile de cumparaturi. Nu strica un pic de studiu inainte, mai ales ca deseori e vorba de discount-uri de 10-15%.

4) Evitati vacantele in timpul weekend-ului. Pentru un city break, daca stati de marti pana vineri e perfect, atunci cand e dovedit ca sunt cele mai mici locuri.
antara-palace-4
5) Alegeti hoteluri din clasa business. Cum adica si de ce, cand ele sunt cele mai scumpe? Paradoxal, tocmai din aceasta cauza nu sunt foarte populate in weekend-uri si in timpul lunii august, atunci cand cei mai multi clienti obisnuiti petrec timp cu familiile, iar respectivele hoteluri sunt destul de goale, de unde si preturile mai mici.

6) Inscrieti-va in programele de fidelizare si beneficiati de discount-uri, mai ales ca unele lanturi de hoteluri au locatii in toata lumea.

7) Luati sejururi la pachet. Unele hoteluri colaboreaza cu liniile aeriene si ofera adevarate deal-uri care va ajuta serios la buget, plus ca exista si agentii de turism care fac fix acelasi lucru (de exemplu, cei de la click-travel.ro).

8) Nu va fie frica sa utilizati cardurile de credit atat timp cat stiti ca puteti plati ratele la timp. Sunt celebre colaborarile dintre Mastercard si Hotels.com, de exemplu, plus ca mai sunt o sumedenie de alte oferte. La fel si cu cardurile care va aduc mile de zbor. Atat timp cat le puteti folosi si nu va impovarati financiar, e pacat sa ratati ocazia.