close
Anglia

E timpul sa vizitati Londra pe bani mai putini!

Dupa mult-discutatul Brexit, lira sterlina a inceput sa scada puternic, ceea ce inseamna un singur lucru: ca Londra, respectiv intreaga Anglie, e din ce in ce mai ieftina de vizitat, motiv pentru care va indemnam sa faceti asta cat mai curand, cat pretul lirei sterline este inca scazut. Daca va hotarati sa vizitati Londra, atunci probabil stiti deja ca aveti o multime de obiective turistice, dintre care cele mai importante ar fi:

1) Sky Garden – un dom de sticla, construit pe 3 nivele, care gazduieste gradini si sere care practic sunt suspendate. Ofera o priveliste de 360 de grade a unei parti din Londra, plus ca aici se gasesc o multime de plante exotice.
sky garden - vizitati Londra

2) Tower Bridge – un turn construit in stil neogotic, care inca regleaza circulatia maritima pe Tamisa. Vizitatorii pot ajunge in sala masinilor, de unde se controleaza ridicarea/respectiv coborarea podului sau urca pentru a traversa podul pe o punte de sticla.
tower bridge
tower bridge glass
ATENTIE: sa nu confundati Tower Bridge cu London Bridge, care sunt total diferite si nu au alta legatura in afara de faptul ca ambele sunt construite peste Tamisa.

3) Nu puteti sa ajungeti in Londra si sa nu vizitati celebrul turn cu ceas Big Ben. In plus, fix langa el e palatul Westminster. E o zona superba pentru plimbari, plus ca arhitectura cladirilor este deosebita.
big ben

4) Vreti sa vedeti Londra de sus? Atunci London Eye o sa va ofere o experienta pe cinste, asta pe langa o priveliste absolut superba!
london eye

5) Vreti sa vizitati una dintre cele mai vechi piete din lume? Atunci trageti o fuga in Borough Market, unde veti gasi toate tipurile de mancare, iar asta la preturi decente, nu ca cele de la restaurantele dedicate turistilor.
Borough Market

6) Palatul Buckingham este deschis vizitatorilor, dar bineinteles, nu in proportie de 100%, iar asta din 2 motive: are peste 770 de camere, plus ca inca este sediul administrativ al monarhiei britanicce.
palatul buckingham

7) Daca tot ati ajuns la Buckingham, la ora 11:30 se schimba garda, iar ceremonia atrage intotdeauna sute de privitori.
schimbarea garzii regale

8) Fix ce va spuneam mai sus, langa celebrul turn cu ceas „Big Ben” se afla Palatul Westminster, care este de asemenea deschis vizitatorilor. Cu o arhitectura pur gotica, este unul dintre cele mai cunoscute puncte turistice in Londra, dar si din lume.
palatul westminster