close
theaterstockbacau

În perioada 1-16 august are loc la Bacău prima ediţie a Festivalului Internaţional  de Artele Spectacolului Theaterstock. Vor fi 1600 de artişti din 15 ţări, 138 spectacole de teatru. Pe lângă teatru, la festival vor mai fi muzică şi dans (spectacole stradale şi concerte rock; flamenco; fado; ritmuri africane).

dansbacau

Câteva dintre locurile de desfăşurare ale festivalului:  Sala Mare și Sala Studio a Teatrului Municipal Bacovia,  Centrul de Afaceri și Expoziţii „Mircea Cancicov”, în Sala Ateneu, la Centrul de Cultură „George Apostu”,  spații private precum  Pub S4, Berăria cu noroc, dar și în Parcul Catedralei, Piața Tricolorului.

În aer liber, accesul publicului este gratuit.

În pub-uri, preţul unui bilet este de 10 lei, iar în săli  între 15 şi 50 lei.

Teatrul Municipal Bacovia va deschide Festivalul cu o producție nouă, „Îmblânzirea scorpiei” de William Shakespeare,  regizorul fiind Adrian Tamaş.

Tot în prima zi a Festivalului, în Parcul Catedralei,  Compania franceză Les Commandos Percu va prezenta, în premieră în România, “Le Concert de Feu”, un eveniment de artă stradală  minunat, o combinaţie de  muzică şi  spectacol cu foc.

La Theaterstock vor fi şi ateliere de creaţie, demonstraţii de picturi 3D.

 

 

Tags : bacaufestivalinternational