close
Companii aeriene

Cum sa stati cat mai putin la coada in aeroport

Cozile in aeroport sunt, de obicei, infernale, mai ales daca ajungeti sa calatoriti intr-o perioada aglomerata si mai ales daca plecati sau veniti acasa de pe aeroporturile mari. Tocmai pentru ca noua ne pasa, pentru azi v-am pregatit o serie de sfaturi pe care, daca le urmati, veti petrece mult mai putin timp la verificarea bagajelor:

1) Alegeti intotdeauna punctele de verificare cu cat mai putini agenti. Daca sunt doi sau trei, inseamna ca cel putin unul este novice, deci fiecare bagaj va fi scanat, implicit timpul petrecut va fi mai mare.

2) Daca codul pentru biletul dumneavoastra il aveti pe vreo aplicatie sau pe mail, mai bine faceti un print screen cu biletul, astfel incat poza sa o puteti arata oricui va va cere acest lucru.

3) Daca stati prea mult la coada, trimiteti un mesaj pe Twitter catre compania aeriana. De regula, majoritatea au conturi de Twitter, iar departamentele de PR vor incerca sa va ajute cu siguranta. Totusi, recomandarea noastra e sa nu va adresati sub forma de repros, ci sub forma de intrebare/rugaminte.
tarom
4) Daca cumva zborul dumneavoastra se anuleaza in ultimul moment, nu va inghesuiti ca toti ceilalti spre oficiul companiei de zbor, ci mai bine sunati compania cu care trebuia sa zburati chiar din interiorul aeroportului. Tot ceea ce poate face cel de la oficiu o poate face si operatorul de la telefon, doar ca in acest caz nu trebuie sa stati la coada.

5) Cautati pe Foursquare indicatii lasate de alti turisti. De regula, gasiti de la parole de Internet pana la sfaturi despre ce ar trebui sa cumparati din magazinele duty-free sau unde e cea mai buna mancare.

6) Utilizati aparate de vidat pentru bagaje, in masura in care acest lucru e posibil. Bagajele devin mai putin voluminoase, sunt mai usor de scanat, plus ca puteti duce mai multe lucruri cu voi.