close
Hoteluri

Hoteluri plutitoare – noul trend in turism!

Despre hoteluri plutitoare, cel putin in Europa, nu se poate vorbi prea mult, exceptie fiind tari ca Belgia si Olanda. In realitate, ele sunt din ce in ce mai populare mai ales in zonele arhi-aglomerate sau in care este nevoie de locuri de cazare la preturi decente. In general, se considera ca este mai ieftin sa locuiesti pe apa, plus ca propriatetarii ansamblurilor navale nu sunt dependenti de o locatie anume, ei fiind capabili de cele mai multe ori sa se mute atunci cand situatia o cere.

Cele mai multe hoteluri pe apa poarta denumirea de „boatel”, adica un fel de barca-hotel. In ceea ce priveste confortul, depinde mult de tipul de boatel ales, existand din acest punct de vedere hosteluri pentru calatori sau cei care depind de un buget foarte strict, dar si echivalentul unor hoteluri de lux, doar ca in versiunea nautica.
boatel 14 boatel 13 floatel-international-off-the-coast-of-bermuda-has-a-440-beds-it-caters-mostly-to-clients-who-work-on-oil-rigs-or-gas-fields-on-the-water boatel 12 boatel 11 boatel 10 boatel 9 boatel 8 boatel 7 boatel 6 boatel 5 boatel 4 boatel 3 boatel 2 boatel 1
Cred ca sunt trei mari avantaje in cazul acestor hoteluri plutitoare:
1) pretul pentru noaptea de cazare este mai mic, indiferent de conditiile de cazare, lucru care poate contribui pozitiv la bugetul oricarui calator;

2) turistii pot iesi oricand pe punte, pot lua masa direct pe punte sau pot pescui. Multe astfel de hoteluri au balcoane private, care la o adica, pot fi folosite ca si loc de pescuit.

3) nu se pune problema raului de mare, intrucatele sunt statice. E o oportunitate buna de a crea o amintire unica.

In plus, aceste hoteluri sunt o solutie buna si la nivel industrial, fiind deja alegerea companiilor din domeniul petrolier pentru a isi caza lucratorii. Singurul dezavantaj pe care il vad e cel al tantarilor, insa majoritatea administratorilor au dotat deja fiecare camera fie cu plase, fie cu aparatura anti-tantari.