close

Johannesburg este cel mai mare oras al Africii de Sud si face parte din provincia Gauteng, pentru care joaca si rol de capitala.  Este cunoscut si sub numele de Jozy sau Joburg, dar denumirile acestea sunt mai mult pentru populatia nativa a Africii de Sud.  Turistii care ajung in Johannesburg cu avionul pot ateriza pe unul dintre cele doua aeroporturi internationale care deservesc metropola, anume Aeroportul International Tambo, care este si cel mai mare aeroport de pe teritoriul intregului continent african, si Lanseria. Mai exista un aeroport in sudul orasului, dar acesta deserveste mai mult transportul de marfuri.

Obiective turistice in Johannesburg

Care sunt obiectivele turistice din Johannesburg? Daca ne intrebati pe noi, primul loc pe care ar trebui sa-l vizitati ar trebui sa fie Muzeul Apartheid-ului.
muzeu apartheid
Este un loc intesat de istorie, care arata cat de mult a avut de suferit populatia de culoare de-a lungul timpului. Incursiunea in trecut poate fi emotionanta pentru unii, dar face parte din istoria omenirii, care chiar merita sa fie stiuta.

Galeria de arta din Johannesburg

Desi Johannesburgul nu e neaparat vreun centru cultural, galeria de arta locala trebuie vizitata din cel putin doua motive: primul ar fi faptul ca gazduieste o colectie extensiva a unor pictori olandezi si englezi, inclusiv lucrari din secolul 16-17, iar al doilea ar fi faptul ca galeria gazduieste si lucrari de arta ale unor artisti locali, fie ei contemporani sau nu.
galeria de arta johannesbug

Muzeul de istorie militara

Muzeul de Istorie Militara din Johannesburg a fost fondat in 1947 si gazduieste o serie de aeronave rare, arme specifice civilizatiei Zulu. Vizitatorii pot admira aeronave Messerschmitt BF 109, Focke-Wulf FW 190, un submarin de o singura persoane si numeroase alte tipuri de armament din intreaga lume si din secole diferite.

Roata Ferris

O puteti gasi in Gold Reef City. E o buna oportunitate de a observa orasul de sus, plus ca e un excelent mod de a petrece timpul impreuna cu prietenii.

Johannesburg-ul are si o viata de noapte tumultoasa. Totusi, pentru turistii care nu cunosc orasul si nici limba, se recomanda prudenta maxima, intrucat pot ajunge fara sa vrea in zonele periculoase ale orasului.
johannesburg

Tags : africa de sudapartheidjohannesburgobiective turistice johannesburg