close

Mali este o tara africana, situata langa Niger si Burkina Faso. Desi filmele de actiuni obisnuiesc sa prezinte aceasta tara ca pe un teritoriu ostil si deloc prietenos, in realitate, tara are o multime de atractii turistice gata sa primeasca oricand mii de turisti.

Marea Moschee din Djene

Mali este o tara a carei populatie este majoritat musulmana. Pentru cei care planuiesc o vacanta aici, este aproape obligatoriu sa faca o vizita la Marea Moschee din Djene. Este o cladire fabuloasa, construita in jurul anului 1200 din gunoi de grajd, lut si reziduuri de cereale, care a fost reconstruita in jurul anului 1907 pe ruinele vechii cladiri. Astazi, Marea Moschee din Djene este considerata cea mai mare cladire de argila din lume si merita vizitata de orice turist care ajunge in zona, indiferent de religia acestuia.
Grand_Mosque,_Djenne

Cascadele Gouina

Aflate de-a lungul raului Senegale intre orasele Bafoulabe si Diamou, locurile aferente lor sunt cunoscute si sub denumirea de „Cascadele Niagara din Mali”. Au o cadere de circa 16-17 metri si se intind pe o raza de 500 de metri. In timpul sezonului ploios, debitul de apa este de 2430 de metri cubi pe secunda.
cascadele gouina

Casa Mestesugarilor

Casa Mestesugarilor poate fi vizitata in Bamako, una dintre cele mai mari orase din Mali. Aici, cei care se bucura de o vacanta in Mali pot cumpara obiecte de artizanat local, de la coliere si fel de fel de bijuterii pana la arme. Zona e considerata a fi sigura, cu toate ca autoritatile recomanda atentie sporita la vanatorii de turisti, adica acei oameni binevoitori, gata sa conduca turistii in magazinele scumpe din zona, tocmai pentru a extrage cat mai multi bani de la ei.
casa mestesugarilor

Parcul National Boucle du Baoule

Cu peste 25,700 de hectare, Parcul National Boucle du Baoule adaposteste o fauna specifica Africii. Pe langa asta, zona e cunoscuta pentru desenele rupestre, precum si pentru multimea multimea de roci vechi de sute de mii de ani descoperite in timpul sapaturilor.

Tags : boucle du baoule national parkmalimarea moschee din djenevacanta in mali