close
Citeste experiente

Mituri despre turism care trebuie sa dispara

Le-ati auzit cu siguranta: sunt mituri despre turism bazate pe experiente mai mult sau mai putin nefericite ale unor turisti mai mult sau mai putin capriciosi. De fiecare data cand veti auzi cele de mai jos, sa stiti ca nu sunt neaparat adevarate:
1) Iesiti mai scump daca aveti de gand sa cumparati bilete doar dus, urmand ca pe urma sa achizitionati biletele de intors. Nu neaparat! E valabil la autobuze si la trenuri, insa in cazul avioanelor nu e neaparat adevarat, in functie si de programul vostru. Verificati din timp.
SetWidth1920-flight-tickets-bg-large2
2) Biletele de avion sunt mai ieftine daca le cumparati cu 5-6 luni inainte. Fals! Acest lucru obisnui sa fie adevarat, insa acum, studiile au dovedit ca cel mai bun moment pentru a cumpara bilete de avion ieftine este cu circa 6-7 saptamani, preferabil nu in timpul sezonului estival. PS: se pare care martea e cea mai buna zi in care puteti cumpara bilete ieftine, dar si achizitiona sejururi ieftine.
airtickets

3) Magazinele duty free sunt intotdeauna cele mai ieftine. Partial adevarat! Poate, intr-adevar, preturile la bauturi alcoolice la ciocolata si la tigari sa fie mai mici, insa daca vreti sa cumparati suveniruri, ceasuri, parfumuri, probabil magazinele din orase sunt o alegere mai buna, preferabil nu cele din centru.

4) Aerul refolosit din avion va va imbolnavi. FALS! Chiar daca aerul este refolosit, el este si purificat. Daca acest mit era adevarat, insotitoarele de zbor si pilotii de abia ar fi putut merge, iar ceaiurile v-ar fi fost servite de niste oameni cu ochi injectati, clatinandu-se pe picioare.

5) Calatoriile cu trenul sunt mai ieftine. PARTIAL ADEVARAT! Adevarul e ca, cu cardurile potrivite, calatoriile cu trenul pot fi mai ieftine, dar totodata, ele dureaza mult mai mult, ceea ce creste costurile cu mancarea, cat si timpul petrecut pe meleaguri straine. O alternativa mai buna sunt zborurile low cost achizitionate cu circa 6-7 saptamani inainte, dupa cum am spus si mai sus.

6) Aveti acces la toate facilitatile unei nave de croaziera. PARTIAL ADEVARAT! Depinde de tipul de pachet pe care l-ati achizitionat. Ca si in cazul pachetelor all inclusive, serviciile de baza sunt incluse, insa daca aveti preferinte speciale in materie de bautura, de exemplu, sau de servicii la centrul spa, va trebui sa platiti in plus. Repet, depinde mult de tipul de pachet pe care l-ati achizitionat.