close
Citeste experiente

Obiective turistice pe cale de disparitie

Stiti de ce insistam sa calatoriti cat de mult, inca de la varste fragede? Pentru ca sunt multe obiective turistice pe cale de disparitie, fie din cauza faptului ca sunt distruse de mediu, de organizatii teroriste, de poluare… sau chiar de turistii in numar excesiv.

De exemplu, avem:

1) Marele Zid Chinezesc, care este intr-o perpetua denaturare, atat ca urmare a numarului mare de turisti, dar si pentru ca multi turisti cumpara de la localnici caramizi gravate cu insemne vechi luate chiar din zid.
marele zid chinezesc

2) Taj Mahal, bijuteria Indiei, este afectat de catre poluare, dar si de numarul mare de turisti. Desi nu exista pericol imediat, semnele trecerii timpului sunt tot mai pregnante pe zi ce trece.
taj mahal

3) Marea Moarta. Stiati ca nivelul Marii Moarte (cea de la granita dintre Iordania si Israel) a scazut cu peste 13 metri in ultimii 30 de ani, asta in conditiile in care apa din raul Iordan, cel din care Marea isi „trage” o buna parte din apa, este folosita pentru agricultura si pentru obtinerea de energie electrica?
marea moarta

4) Marea Bariera de Coral, din dreptul Australiei. Distrugerile se datoreaza atat cresterii temperaturii apei, cat si a scaderii ph-ului apei, dar si datorita neglijentei proprietarilor de yacht-uri, care arunca adesea ancora fix pe bariera de coral.
marea bariera de coral

5) Insulele Seychelles, paradisul fiscal si locul unor peisaje sublime, dar totodata, se confrunta cu un amplu proces de eroziune, care ameninta tot mai mult acest loc. Daca vreti o vacanta perfecta, insulele Seychelles va asteapta (INCA).
insulele seychelles

6) Bazinul Amazonului e cu adevarat pe cale de disparitie, iar asta deoarece tot mai multe defrisari au loc in mod ilegal, asta in ciuda eforturilor autoritatilor si a diferitelor organizatii ecologiste de a impiedica acest lucru.
amazon

7) Petra, faimosul oras construit in piatra, e intr-o continua stare de decadenta atat pe fondul conditiilor climaterice, cat si datorita faptului ca mai toti turistii ating zidurile, facandu-le vulnerabile.
petra