close
Hoteluri

Recomand Conacul Secuiesc din Judetul Alba !

V-am tot vorbit de destinatii de vis si locuri de cazare exceptionale din afara granitelor Romaniei. Asa ca pentru ziua de azi am decis sa ma opresc pe meleagurile natale si sa va recomand sa mergeti macar pentru o zi la Conacul Secuiesc din satul Coltesti, judetul Alba. Este un loc parca desprins din povestile de alta data, iar natura ce il inconjoara il ajuta sa creeze magia unui timp petrecut calitativ nu cantitativ.

Conacul imbină elementele trecutului cu cerintele prezentului si ofera oaspetilor conditii de cazare de patru margarete. Constructia se bazeaza pe utilizarea elementelor traditionale ale satelor Rimetea si Coltesti.

Aici am fost fascinat de elemenetele traditionale prezente la fiecare pas: amenajarea camerelor, a spatiilor comune, a curtii, dar si in ceea ce priveste preparatele de mancare.

Sa adaug ca este un conac in adevaratul sens al cuvantului. Desi constructia este relativ noua, el luand fiinta cam prin anul 2005, designul pastreaza linia anilor ’50 si curtea asemanatoare cu cele din perioada interbelica.

Conacul Secuiesc1

Proprietatea se intinde pe un teren de aproximativ 3,5 hectare si cuprinde constructia propriu-zisa, teren de joaca pentru copii si o parcare pazita.

Conacul Secuiesc2

Conacul are si o terasa foarte rustica unde puteti servi masa pe timp de vara. Culoarea verde este cea ce predomina peste tot. Poate pentru ca toate decorurile sa fie in ton cu natura ce il inconjoara. Pe mine m-a relaxat complet weekendul petrecut aici. Noroc ca vremea a fost frumoasa si m-am putut bucura de natura. Scaunele de la mesele de pe veranda sunt decorate cu flori pictate pe ele, iar fiecare masa are asezat un buchet de flori.

Conacul Secuiesc3

Conacul Secuiesc4

Camerele si ele sunt de asemenea amenajate cu mobilier pictat cu flori. Pe paturi veti putea admira asternuturi cu broderii populare ce sunt ca un omagiu adus traditiilor. Este ca si cum istorie nu e lasata sa moara. Este prezenta in fiecare colt al conacului si proprietarii au grija ca aceasta sa imbratiseze turistii si sa ii faca sa revina cu placere de fiecare data.

Conacul Secuiesc5

Conacul Secuiesc6

Conacul Secuiesc7

Curtea are si un iaz destul de mare in care se poate pescui. Asa ca pasionatii acestui sport se pot bucura de natura superba si sa se relaxeze in acelasi timp.

Conacul Secuiesc8

Preturile de cazare aici sunt destul de accesibile, ele pornind de la 130 lei/noapte cu mic dejun inclus. Proprietarii organizeaza evenimente si pentru companiile care aleg Conacul Secuiesc ca locatie pentru team building. Ei vor avea grija sa va pregateasca jocuri si activitati specifice. Seara se poate organiza chiar un foc de tabara cu vin si tuica fiarta in curte.

Travelica va recomanda cu mare drag sa mergeti aici. Este o locatie de vis din Romania care va va adopta si va va face sa visati pe tot parcursul sederii voastre!

Tags : conacul secuiesc