close
Companii aeriene

Reguli de zbor si limita de bagaje la WizzAir

WizzAir planuieste anul acesta sa transporte peste 3,5 milioane de calatori si are sanse mari sa isi atinga acest target. Totusi, tocmai  ca aceasta expansiune face posibile calatoriile ieftine pentru din ce in ce mai multi romani, e important pentru ca toti cei care calatoresc pentru prima data cu avionul sa inteleaga ca exista niste conditii stricte de zbor, de la care nu se face rabat.

In primul rand, trebuie sa stiti ca pe langa regulile de zbor, exista si o limita de bagaje la WizzAir:
1) In cabina de zbor puteti aduce doua tipuri de bagaje, unul mic (cu dimensiuni de pana in 42x32x25 cm), care trebuie sa incapa sub scaun, respectiv unul mare (cu dimensiuni maxime de 56x45x25 cm), cu mentiunea ca pentru cel mare se percepe o taxa care incepe de la 45 de lei si ajunge la 89, in functie de perioada anului. Apropo de bagaje, aveti voie doar un bagaj, deci nu puteti avea o geanta pentru laptop sau pentru aparatul de fotografiat si inca un bagaj de cabina, decat daca aveti tichet de imbarcare prioritara.

2) Daca faceti checkin-ul online, atunci nu va trebui sa platiti nimic, insa pentru asta va trebui sa faceti cu pana cu maxim 3 ore inainte de zbor.

3) Nu aveti voie cu recipiente in care se afla lichide cu un volum mai mare de 100 de ml. Inainte de imbarcare vi se va cere sa renuntati la tot ce nu respecta aceasta regula, astfel ca riscati sa lasati parfumuri si bauturi (cu exceptia celor achizitionate din duty free) in aeroport.
wizz-air
4) In principiu, in timpul rezervarii, va puteti alege locul, cu mentiunea ca locurile din dreptul iesirilor de urgenta nu pot fi selectate de catre persoanele supraponderale, minori, femei insarcinate ori tinerele mamici care calatoresc cu copiii in varsta de pana la 2 ani.

5) In ceea ce priveste bagajele de cale, aveti dreptul sa luati pana la 6 bagaje, cu conditia ca ele sa nu depaseasca 32 de kilograme. Pentru bagajele de cala se plateste o taxa separata pentru fiecare bagaj, care incepe de la 69 de lei (pentru bagajele de pana la 23 de kg), respectiv 111 lei (pentru bagajele de pana la 32 de kilograme) si care ajunge pana 258 de lei, in functie de sezon.

Cam astea ar fi cele mai importante reguli. In cazul unor situatii speciale, e mai bine sa sunati la departamentul de relatii cu clientii al Wizz Air, tocmai pentru a va lamuri direct reprezentantii companiei cu privire la cererea/problema voastra.