close
Companii aeriene

Curse aeriene mutate la Cluj de la Targu Mures

Aeroportul international „Avram Iancu” din Cluj va fi ceva mai aglomerat, iar asta din cauza unei situatii sensibile care are loc acum. Practic, s-a descoperit ca, la Targu Mures, capacitatea portanta a pistei inregistrata in acte nu era cea reala, iar cea adevarata nu corespundea normelor in vigoare, astfel ca incepand cu data de maine, 16 noiembrie 2016, cursele spre si din Londra si spre si din Frankfurt vor fi relocate catre aeroportul international „Avram Iancu” din Cluj Napoca.

wizzair 2016
Mutarea curselor in Cluj a fost posibil deoarece aeroportul local are 2 piste, una inaugurata recent, iar capacitatea portanta este suficienta pentru numarul de locuri al aeronavelor A320 Airbus, folosite de catre cei de la Wizzair, spre deosebire de cea din Targu Mures

Cu aceasta masura, se vehiculeaza un trafic de 3 milioane de oameni care decoleaza sau aterizeaza din Cluj. Conform spuselor celor din Targu Mures, urmeaza ca pista sa fie imbunatatita, insa planul de investitie si de dezvoltare prevad o durata de cel putin 1-2 ani, timp in care e posibil ca si alte curse se fie trimise spre Cluj.

Astfel, cu aceasta masura, creste numarul posibilitatilor de calatorie, mai ales ca vorbim de o companie aeriana cunoscuta pentru zborurile low cost pe care le ofera.