close
Companii aeriene

Englezii vor sa plateasca pentru a nu mai sta la cozi

Daca ati fost vreodata intr-un aeroport mare in perioada de varf, cu siguranta ati stat la coada, de regula destul de mare. Ei bine, astazi cei de la telegraph.co.uk au anuntat o posibila veste buna, care va aduce bani seriosi in bugetele aeroporturilor din Regatul Marii Britanii.

Practic, in mai multe aeroporturi mari se doreste implementarea unui traseu rapid, prin care pasagerii sa nu mai fie nevoiti sa stea la coada, ci sa treaca rapid prin serviciul de verificare, bineinteles, contra unei sume de bani, care va varia intre 5 si 20 de lire.
zborul cu avionul (2)
O astfel de masura ar fi binevenita, insa atrage cu sine cateva probleme, motiv pentru care nu e implementata inca. O suma de doar 5 lire ar fi prea mica, astfel ca exista riscul ca toti calatorii sa scoata din buzunar 5 lire, care nu ar elimina nicidecum problema cozilor, iar suma de pana la 20 de lire s-ar putea sa fie prea mult si ar creste substantial costurile de calatorie.

Probabil ca solutia e undeva la mijloc si mai este ceva pana cand va fi aplicata la nivel mare, insa pana atunci, ea functioneaza cu un succes moderat pe cateva dintre aeroporturile secundare engleze, urmand ca primele teste sa fie desfasurate lunile viitoare.