close
Thailanda

Bangkok, cel mai vizitat oras din lume

Capitala Thailandei a fost desemnata campioana atractiilor turistice din lume de catre cei de la Mastercard, devansand cu mult Londra, care a fost, de asemenea, ani de a randul pe aceasta pozitie. Pe Mastercard Index of Global Destination Cities, care le arata cat de multi turisti din reteaua Mastercard au vizitat orase straine, Bangkok a fost de departe lider si, dupa statistici, daca activitatea terorista atribuita musulmanilor extremisti nu se intensifica, va ramane vreme de cativa ani pe aceasta pozitie.
bangkok

Cum de a reusit Bangkok sa devina cel mai vizitat oras din lume? Unul dintre motive ar fi preturile relativ mici practicate in oras si in Thailanda in general. Turistii care vin aici au ce vizita, atmosfera generala e placuta, plus ca au si sentimentul ca banii pe care trebuie sa ii dea pentru serviccii sau produse chiar merita.
bangkok-overview-1400x788-1

Una dintre cauzele obtinerii acestei pozitii fruntase a fost influxul de turisti chinezi, Thailanda nefiind, surprinzator, foarte populara pana acum printre preferintele lor. Pana la sfarsitul anului, se estimeaza ca numarul de turisti care va ajunge la Bangkok va fi de 22 de milioane, urmand proiectia de pana la finalul anului 2017 sa fie de 33 de milioane.
bangkok-poze

Desi in 2015 Londra a castigat detasat pozitia pe care ocupa acum capitala Thailandei, anul acesta nu se stie de ce a scazut substantial la capitolul turism, in ciuda prabusirii lirei sterline, ceea ce inseamna ca Londra e mai ieftina de vizitat.